G. Landsbergis susitiko su Rusijos opozicija: V. Putinas brutaliai naikina savo šalies pilietinę visuomenę

Vasario 17 d. Miuncheno saugumo konferencijoje Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitiko su Rusijos opozicijos atstovais su Mikhailu Khodorkovskiu, Gariu Kasparovu ir Dmitry Gudkovu. G. Landsbergis teigė, kad Kremlius ne tik dalyvauja išorinėje agresijoje prieš Ukrainą, bet toliau brutaliai naikina savo šalies pilietinę visuomenę.

G. Landsbergis susitiko su Rusijos opozicija: V. Putinas brutaliai naikina savo šalies pilietinę visuomenę<br> Užsienio reikalų ministerijos nuotr.
G. Landsbergis susitiko su Rusijos opozicija: V. Putinas brutaliai naikina savo šalies pilietinę visuomenę<br> Užsienio reikalų ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Užsienio reikalų ministerija

2024-02-17 17:00

„Putinas yra pasiekęs visišką nebaudžiamumo lygį, jam absoliučiai nerūpi Vakarų nuomonė, jis mano, kad Vakarų rankos jo nebepasieks. Todėl privalome spausti Putino režimą bei sankcionuoti žmones, kurie prisidėjo prie Navalno nužudymo“, – teigia G. Landsbergis.

Su opozicijos atstovais G. Landsbergis taip pat aptarė artimiausius Rusijos demokratinės opozicijos ir pilietinės visuomenės tikslus, veiklos ir vienybės iššūkius.

„Kremliaus režimo valdomos Rusijos keliama grėsmė išlieka – jos akivaizdoje niekas Europoje ir pasaulyje negali jaustis saugus. Todėl svarbu ir toliau visapusiškai padėti Ukrainai. Tuo pačiu aktyvi opozicija V. Putinui būtina ne tik užsienyje, bet ir pačioje Rusijoje, kuri siektų pokyčių Rusijos politinėje sistemoje“, – sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.