G. Nausėda išreiškė Lietuvos palaikymą Juodkalnijos siekiui tapti ES nare

Prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį išreiškė Lietuvos palaikymą Juodkalnijos siekiui tapti Europos Sąjungos (ES) nare.

Gitanas Nausėda <br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda <br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda <br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda <br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda <br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 17, 2024, 6:22 PM

„Eurointegracijos kelias yra ilgas ir reikalauja didelių pastangų vykdyti reformas. Lietuva šį kelią jau nuėjo ir tapo aktyvia ES nare. Palaikome Vakarų Balkanų šalių europines aspiracijas ir esame pasirengę dalintis patirtimi bei gerosiomis praktikomis“, – kalbėjo Lietuvos vadovas, Miuncheno saugumo konferencijos paraštėse susitikęs su Juodkalnijos prezidentu Jakovu Milatovičiumi.

„Linkiu Juodkalnijai kuo greičiau tapti ES šeimos nare“, – pabrėžė G. Nausėda.

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovas taip pat pasveikino Juodkalnijos norą dalyvauti Trijų jūrų iniciatyvoje, kuriai šiuo metu pirmininkauja Lietuva.

Šalies vadovas pabrėžė, kad Trijų jūrų iniciatyva, kurios viršūnių susitikimas balandžio 11 dieną vyks Vilniuje, yra puikus formatas stiprinti regioninį ir transatlantinį bendradarbiavimą strateginės infrastruktūros, saugumo, verslo ir ekonominių ryšių srityje.

ELTA primena, kad Miuncheno saugumo konferencija yra didžiausia saugumo konferencija, šiemet rengiama jau jubiliejinį, 60-ąjį kartą. Kasmet organizuojamo renginio metu politiniai lyderiai, akademinio pasaulio ir verslo atstovai susirenka aptarti globalius saugumo iššūkius ir būdus juos įveikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.