G. Landsbergis Indijoje: leisdami Rusijai vykdyti karą prieš Ukrainą, parodome, kad karinė jėga – svarbesnė nei vertybės

Didėjant autoritarinių valstybių aktyvumui ir jų pastangoms griauti tarptautinę tvarką, būtina stiprinti ekonominį valstybių atsparumą ir saugumo priemones, ketvirtadienį Indijoje vykstančioje „Raisina Dialogue“ konferencijos diskusijoje teigė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 22, 2024, 9:16 AM, atnaujinta Feb 22, 2024, 9:19 AM

„Šiuo metu labiau nei bet kada Ukrainai yra reikalinga tvirta pasaulio parama. Leisdami Rusijai ir toliau vykdyti karą prieš Ukrainą, siunčiame signalą visoms šalims, kad taisyklėmis grindžiama pasaulio tvarka nėra veiksminga, o karinė jėga – svarbesnė nei vertybės ir principai“, – pranešime spaudai akcentavo Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ministras taip pat pranešė apie Lietuvos iniciatyvą gegužės mėnesį surengti aukšto lygio tarptautinę konferenciją apie atsparios ekonomikos kūrimą ir pasipriešinimą ekonominei prievartai. Ši konferencija taps platforma, kurioje bus aptartos kovos su ekonomine prievarta ir pasaulinio ekonominio saugumo didinimo strategijos.

G. Landsbergis saugumo konferencijos „Raisina Dialogue“ metu susitiko su Indijos premjeru Narendra Modžiu ir užsienio reikalų ministru Subrahmanjamu Džaišankaru.

ELTA primena, kad užsienio reikalų ministras G. Landsbergis nuo trečiadienio iki penktadienio lankosi Naująjame Delyje, kur dalyvauja rengiamoje aukšto lygio saugumo konferencijoje „Raisina Dialogue“.

Šiemet ypatingas dėmesys konferencijoje skiriamas Baltijos ir Šiaurės šalims, joje dalyvauja šių šalių užsienio reikalų ministrai. Daugiausia dėmesio skiriama būtinybei pasauliniu mastu remti Ukrainą ir imtis priemonių apsaugoti taisyklėmis grindžiamą tarptautinę tvarką.

Indija – vis svarbesnė Šiaurės ir Baltijos šalių regiono partnerė. Lietuvos ir Indijos ryšiai plečiasi daugelyje sričių: prekybos ir investicijų, ekologiško perėjimo, inovacijų ir kitose srityse. 2023 m. Vilniuje atidaryta Indijos ambasada.

Nuo 2016 m. Indijoje kasmet rengiamas Raisinos dialogas tapo svarbia tarptautine platforma geopolitiniams ir geoekonominiams iššūkiams aptarti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.