KT priėmė nagrinėti Vyriausybės kreipimąsi dėl draudimo nepilnamečiams pasakoti apie LGBT

Konstitucinis Teismas (KT) priėmė nagrinėti Vyriausybės kreipimąsi, prašant įvertinti, ar nuostata, draudžianti nepilnamečiams pasakoti apie homoseksualius santykius, neprieštarauja Konstitucijai.

LGBT.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
LGBT.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2024, 4:41 PM

„Priimtas nagrinėti Vyriausybės prašymas įvertinti teisinio reguliavimo, nustatančio, kuri viešoji informacija daro neigiamą poveikį nepilnamečiams, atitiktį Konstitucijai“, – skelbiama KT pranešime spaudai.

ELTA primena, kad vasarį Vyriausybė nutarė kreiptis į KT, prašant įvertinti, ar nuostata, draudžianti nepilnamečiams pasakoti apie homoseksualius santykius, neprieštarauja Konstitucijai.

Seimas pernai atmetė Vyriausybės teiktą Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo pataisas, kuriomis siekta reaguoti į EŽTT sprendimą N. Macaitės byloje.

Siūlyta atsisakyti nuostatos, kuria draudžiama nepilnamečiams pasakoti apie kitokią, nei Konstitucijoje ir Civiliniame Kodekse įtvirtintą santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo sampratą.

Dar iki sprendimo Seime, prezidentas Gitanas Nausėda tikino, jog šios pataisos priėmimas reikštų „žalios šviesos uždegimą niekinti šeimą“.

Praėjusių metu pabaigoje Lietuvos žmogaus teisių centras ir įvairios nevyriausybinės organizacijos ragino Seimo narius kreiptis į Konstitucinį teismą dėl šio įstatymo atitikimo Konstitucijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.