G. Nausėdos štabas apie T. V. Raskevičiaus laimėtą kvietimą kavos: parašo autentiškumas dar bus tikrinamas

Seimo nariui Tomui Vytautui Raskevičiui laimėjus galimybę su antros kadencijos siekiančiu prezidentu Gitanu Nausėda išgerti kavos, šalies vadovo rinkimų štabo vadovas Povilas Mačiulis sako, kad parlamentaro atsiųstos ekrano nuotraukos autentiškumas dar bus tikrinamas. Pasak jo, per savaitę paraiškų sulaukta daugiau nei numatė paskelbto ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) akiratyje atsidūrusio „konkurso“ sąlygos. Todėl, pažymi jis, bus tikrinamos visų „laimėtojų“ atsiųstos ekrano nuotraukos.

Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Smirnovaitė

Feb 28, 2024, 12:02 PM, atnaujinta Apr 25, 2024, 4:47 PM

„Dalis atsiųstų nuotraukų yra klastotės, tai nesudėtinga pamatyti plika akimi. Tačiau ar konkrečiai Vytauto Raskevičiaus siųstas failas yra tikras, šiuo metu atsakyti negaliu, nes dar neturėjome laiko įsigilinti. Visas nuotraukas įvertinsime ir dalyvius pakviesime po to, kai bus surinkta 20 tūkstančių parašų“, – Eltai perduotame komentare teigia P. Mačiulis.

Visgi, pripažįsta G. Nausėdos rinkimų štabo vadovas, patikrinti, ar visi su prezidentu susitikti norintys asmenys iš tikrųjų pasirašė jų nurodytu eilės numeriu, nebus lengva.

„Mes negalime matyti sąrašų, kas už kandidatą pasirašė internetu. Todėl spręsti galime tik pagal atsiųstą ekrano nuotrauką. Tačiau jau dabar aišku, kad pokalbio su prezidentu dalyvių bus daugiau nei planavome“, – sakė P. Mačiulis.

Apie tai praėjusią savaitę kalbėjo ir VRK pirmininkė Lina Petronienė. Jos teigimu, prezidento komandai gali būti sudėtinga patikrinti, ar nurodytais numeriais parašus padėję piliečiai iš tikrųjų pasirašė, o atsiųsta fiksuota ekrano nuotrauka – tikra.

„Štabas turės pasitikėti“, – teigė L. Petronienė, pažymėdama, kad vargu, ar jos vadovaujama institucija suteiktų G. Nausėdos štabui informacijos apie pasirašiusiųjų duomenis.

„VRK tikrai neatskleidžia jokių rinkėjų duomenų, rinkėjo duomenys yra labai jautrūs“, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę G. Nausėda socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino kvietimu pasirašyti už jį, kaip kandidatą į prezidento postą, o su tam tikra dalimi pasirašiusiųjų žadėjo išgerti kavos.

„Mielai išgerčiau kavos su ja ar juo, kuris už mane pasirašys: 5000-tasis, 7500-tasis, 10000-tasis, 15000-tasis, 20000-tasis“, – rašė G. Nausėda.

Visgi toks prezidento pasiūlymas po gyventojų kreipimųsi atsidūrė VRK akiratyje. VRK nurodė tą pačią dieną gavusi skundus ir G. Nausėdai išsiuntė priminimą, kad Rinkimų kodeksas draudžia papirkti rinkėjus dovanomis už balsavimą, įskaitant parašų rinkimų laikotarpį. Prezidento rinkimų štabas taip pat buvo įpareigoti dėl tokio kandidato žingsnio pasiaiškinti.

2021-ųjų rudenį Seimo narys T. V. Raskevičius raštu kreipėsi į prezidentą G. Nausėdą, kviesdamas jį susitikti ir aptarti patobulintą Partnerystės įstatymo projektą, kurį tų metų gegužę parlamentas po pateikimo grąžino iniciatoriams tobulinti. Tačiau Prezidentūra tąkart į Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko kvietimą atsakė.

Sulaukęs priešiško Prezidentūros atsako, T. V. Raskevičius išplatino viešą kvietimą G. Nausėdai pavalgyti picos. Tokį kvietimą „laisvietis“ išsakė po to, kai prezidentas susitiko su vieno LGBT vaiko mama, kuri pasakojo, jog G. Nausėda savo aplinkoje turi homoseksualių draugų ir kartais su jais valgo picas.

Primenama, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d. Šiuo metu VRK yra užregistravusi 14 pretendentų į kandidatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.