V. Čmilytė-Nielsen: gavau patikinimą, kad J. Džiugelis SRDK nebevadovaus

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen atkreipia dėmesį, kad parlamentaras Justas Džiugelis kol kas formaliai išlieka Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) vadovu, nes suspendavimo procedūros Seimo statutas nenumato. Visgi parlamento vadovė sako gavusi konservatorių frakcijos seniūnės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės patikinimą, kad parlamentaras vadovavimo komitetui nebetęs.

 Justas Džiugelis. <br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
 Justas Džiugelis. <br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Olena Kondratiuk.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Olena Kondratiuk.<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 28, 2024, 9:00 AM

„Suspendavimo mechanizmas egzistuoja kalbant apie narystes partijose ir neretai yra naudojamas. Statute tokios galimybės suspenduoti komiteto pirmininko pareigas nėra. Tai nėra kažkoks sprendimas formalus“, – „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen. „Jeigu jūs paklausite manęs, ar jis išlieka pirmininku – taip, formaliai jis išlieka pirmininku“, – pripažino Seimo pirmininkė.

Visgi parlamento vadovė teigia, kad J. Džiugelis pirmininkavimo komitetui neturėtų tęsti.

„Komitetas yra labai svarbus, didelis krūvis jam tenka, daug klausimų eina per šį komitetą ir artėjant pavasario sesijai tikrai reikės aiškumo šioje situacijoje, ko dabar nėra. Bet iš seniūnės gavau patikinimą, kad Justas Džiugelis nebetęs savo darbo kaip komiteto pirmininkas. Ir aš suprantu, kad dabartinėse aplinkybėse jam tęsti tą darbą būtų labai sudėtinga“, – teigė parlamento vadovė.

„Aš sakyčiau, kad šią situaciją sukūrė jo paties veiksmai, kurie ir kelia, matyt, pagrįstų klausimų“, – pažymėjo ji.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė antradienį pranešė, kad inciatyvos „Skaidrinam“ akiratyje atsidūręs parlamentaras J. Džiugelis nebevadovaus SRDK.

Visgi pats J. Džiugelis į klausimą, ar trauksis iš posto, tiesiogiai neatsakė. Politikas tikino, kad antradienį su R. Morkūnaite-Mikulėniene vykusio susitikimo metu buvo sutarta, kad jis suspenduos vadovavimą komitetui.

ELTA primena, kad klausimai dėl J. Džiugelio parlamentinių lėšų panaudojimo kilo paaiškėjus, kad konservatorius per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų. Akcijos „Skaidrinam“ surinktas duomenimis, už šias paslaugas J. Džiugeliui sąskaitas išrašė Mindaugas Ardišauskas, šiuo metu vadovaujantis Atsakingo lošimų verslo asociacijai.

Paaiškėjus šioms aplinkybėms ir J. Džiugelio bei M. Ardišausko ryšiams, suabejota, ar Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) pirmininkas nesinaudojo pareigomis, jog į komiteto darbotvarkę įtrauktų lošimų rinkai palankias iniciatyvas.

J. Džiugelis ir M. Ardišauskas atmetė jiems metamus įtarimus. Visgi, pirmadienį naujienų portalui 15min.lt M. Ardišauskas pripažino, kad tuo metu, kai dirbo su Seimo nariu, jis konsultavo ir lošimų verslą.

Dalis konservatorių paragino J. Džiugelį trauktis iš SRDK pirmininko pareigų. Penktadienį jis teigė tokios galimybės neatmetantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.