A. Armonaitė abejoja, kad parlamentines išlaidas reikėtų prijungti prie Seimo narių atlyginimų: manau, galima jas apriboti

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė skeptiškai vertina galimybę parlamentines išlaidas prijungti prie Seimo narių atlyginimų. Visgi, politikė sutinka, kad šiuo metu galiojančią Seimo nario veiklai skirtų išlaidų tvarką būtina griežtinti.

 Aušrinė Armonaitė. <br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr. 
 Aušrinė Armonaitė. <br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2024, 9:11 AM

„Griežtinti, matyt, reikia – ką ir parodė „Skaidrinam“ iniciatyva“, – „Žinių radijui“ teigė A. Armonatė.

Tačiau politikė nemano, kad griežtinti šiuo metu galiojantį reguliavimą reiktų keičiant Konstituciją ir apskritai atsisakant parlamentinių išlaidų.

„Aš turiu abejonių, ar reikia jungti su atlyginimu Seimo narių išlaidas. (...) Manau, kad galima jas apriboti – tas Seimo nario veiklai reikalingas išlaidas palikti: vykimas pas rinkėjus, darbo priemonės ir panašiai. Ir, aišku, reikia laikytis tų tvarkų. Tai irgi yra labai svarbu“, – svarstė „laisviečių“ lyderė.

Dauguma kitų Seimo frakcijų atstovų taip pat kol kas nerodo entuziazmo atsisakyti parlamentinių lėšų. Visgi šią galimybę dar sutarta apsvarstyti frakcijų lygmeniu.

ELTA primena, kad iniciatyvai „Skaidrinam“ pasiekus Seimą, visuomenininkas Andrius Tapinas paviešino informaciją apie dalies politikų pirkinius už parlamentinei veiklai skirtas lėšas. Kai kurie Seimo nariai, baigiantis kadencijai, suskubo įsigyti kompiuterinės, telefoninės įrangos, garso aparatūros.

Dalis politikų jau spėju sureaguoti į keliamus klausimus dėl parlamentinių lėšų panaudojimo. Dėmesio dėl brangių kompiuterinių ir audio technikos įsigijimų sulaukęs Seimo narys Marius Matijošaitis sustabdė narystę partijoje, pasitraukė iš EP rinkimų. Prabangios įrangos nusipirkę konservatoriai Kęstutis Masiulis, Arūnas Valinskas tikino grąžinsią Seimo kanceliarijai panaudotas parlamentines lėšas, jų kolega Sergejus Jovaiša nurodo paliksiąs nusipirktus telefonus ir kompiuterius Seimo kanceliarijai.

Visgi, daugiausiai abejonių sukėlė konservatorius Justas Džiugelis. Politikas per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų ir už šias paslaugas mokėjo Mindaugui Ardišauskui, šiuo metu vadovaujančiam Atsakingo lošimų verslo asociacijai. Portalui 15min.lt M. Ardišauskas patvirtino, jog konsultuodamas J. Džiugelį dirbo ir su lošimų verslu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.