G. Nausėda įvertino pasienio punktų uždarymą: geležinę uždangą stato A. Lukašenka, o ne Lietuva

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuvos sprendimas uždaryti dar du pasienio kontrolės punktus su Baltarusija yra teisingas bei susijęs su autoritarinio Aliaksandro Lukašenkos režimo vykdoma politika.

 Gitanas Nausėda.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
 Gitanas Nausėda.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2024, 2:40 PM

„Geležinę uždangą stato Lukašenka, o ne Lietuva. Jis stato ją jau ketverius metus. Pirmiausia tuo, kad rinkimai buvo nelegitymūs, tuo, kad buvo pažeidinėjamos bazinės žmonių teisės ir jos toliau yra pažeidinėjamos masiškai“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė G. Nausėda, kartu sureaguodamas ir į Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskojos išsakytą kritiką šiam sprendimui.

G. Nausėdos teigimu, Baltarusija tapo Ukrainą užpuolusios Rusijos įrankiu, todėl, akcentuoja prezidentas, pagrindo atsiriboti nuo kaimyninės valstybės tikrai yra.

„Ji viso labo placdarmas priešiškiems veiksmams prieš Ukrainą įgyti. Viso šito pakanka, kad kaimyninės valstybės atsiribotų nuo diktatoriaus, tą yra padariusios Latvija ir Lenkija. Jos beturi tik po vieną punktą – mes turėsime du punktus. To šiame laikotarpyje pakanka“, – sakė G. Nausėda, pažymėdamas, kad priimti sprendimai padėsi spręsti kontrabandos ir Baltarusijai pritaikytų sankcijų klausimus.

Baltarusijos opozicijos lyderė S. Cichanouskaja kritiškai įvertino iniciatyvą uždaryti dar du Lietuvos pasienio kontrolės punktus su Baltarusija. Ji paragino „nestatyti geležinės uždangos“.

ELTA primena, kad Vyriausybė nusprendė nuo kovo 1-os uždaryti Lavoriškių ir Raigardo PKP.

Numatoma, kad per šiuos juos bus draudžiamas pėsčiųjų, dviratininkų, kito transporto ir prekių judėjimas. Taip pat nutarta riboti keleivių įlaipinimą ir išlaipinimą Kenos ir Kybartų geležinkelio PKP, numatant išimtis, dėl kurių sprendimus turės priimti VSAT.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio vidurio laikinai uždaryti dar du – Šumsko ir Tverečiaus – PKP su Baltarusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.