URM patvirtino, kad Kinijos atstovybė atnaujino vizų išdavimą Lietuvos piliečiams

Naujienų agentūros ELTA žiniomis, Kinijos atstovybė atnaujino vizų išdavimą Lietuvos piliečiams. Šią informaciją agentūrai patvirtino ir užsienio reikalų ministro atstovė Paulina Levickytė.

Kinijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Kinijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2024, 1:43 PM

Apie sustabdytą vizų išdavimą Lietuvos piliečiams viešojoje informacija prakalbta šių metų sausį – tai pirmieji pranešė naujienų portalas 15min.lt. Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, tuo metu komentuodamas situaciją, negalėjo paaiškinti, dėl kokių priežasčių Pekinas priėmė tokį sprendimą. Savo ruožtu Prezidentūra teigė, kad tai veikiausiai atsakomoji Pekino priemonė.

Lietuvai leidus šalyje veikti Taivaniečių atstovybei, paaštrėjo Vilniaus ir Pekino santykiai. 2021 metų pabaigoje Kinija pritaikė griežtas diplomatines ir ekonomines sankcijas. Be to, Kinijos užsienio reikalų ministerija oficialiai pakeitė diplomatinių santykių su Lietuva lygį – nuo ambasadoriaus iki laikinojo reikalų patikėtinio.

Įtampos dvišaliuose santykiuose tvyrojo ir anksčiau – po to, kai Lietuva pasitraukė iš „17+1“ bendradarbiavimo formato su Kinija. Tuomet šalies diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis ragino Lietuvos pavyzdžiu sekti ir kitas Europos Sąjungos valstybes. Visgi, Vilniaus pavyzdžiu pasekė tik kaimyninės Estija ir Latvija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.