Kodėl G. Landsbergis Prezidentūrą paliko su šypsena: aiškėja naujojo ambasadoriaus Lenkijoje pavardė

Prezidentūroje penktadienį susitikę šalies vadovas Gitanas Nausėda ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis po pusantrų metų galiausiai sutarė dėl naujojo ambasadoriaus Lenkijoje.

Gabrielius Landsbergis ir Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis ir Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis ir Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis ir Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Giedrius Puodžiūnas.<br>URM nuotr.
Giedrius Puodžiūnas.<br>URM nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 1, 2024, 3:05 PM

Naujienų portalo lrytas.lt šaltinių žiniomis, sutarta, kad Lietuvos diplomatinės atstovybės Lenkijoje vadovu turėtų tapti užsienio reikalų ministerijos Transatlantinio bendradarbiavimo ir saugumo departamento vadovas Giedrius Puodžiūnas.

Buvęs ambasadorius Austrijoje ir Graikijoje anksčiau taip pat yra darbavęsis ir Lenkijoje, yra buvęs šios ambasados laikinuoju reikalų patikėtiniu, moka lenkų kalbą.

Nors aršūs ginčai dėl įstrigusių diplomatinių paskyrimų tęsėsi jau kelis mėnesius, trečiasis G.Landsbergio ir G.Nausėdos susitikimas penktadienį truko vos 20 minučių.

Po susitikimo iš Prezidentūros išėjęs G.Landsbergis neslėpė geros nuotaikos – pranešė, kad sutarimas su šalies vadovu buvo pasiektas.

„Rasti sprendimai visa apimtimi. Svarbiausi sprendimai man dėl ambasados Londone taip pat rasti. Tikiuosi, kad artimiausiu metu galėsime tiksliai pasakyti, kaip tai bus įgyvendinta“, – žurnalistams sakė G.Landsbergis.

„Žmonės, dėl kurių dar nėra iki galo nuspręsta, procedūros nėra pabaigtos (...) – jų pavardės nėra atsileidžiamos“, – pridūrė jis.

Kaip jau rašė „Lietuvos rytas“, būsimojo ambasadoriaus kandidatūrą G.Landsbergis ir G.Nausėda pradėjo derinti daugiau kaip prieš metus, o į šią poziciją iš pradžių pretendavo gausus būrys diplomatų.

Gerai informuotų šaltinių teigimu, iš visų diplomatų G.Landsbergis esą buvo pasirinkęs būtent G.Puodžiūno kandidatūrą, tačiau jo kandidatūra netiko G.Nausėdai ir jo komandai.

Kodėl G.Puodžiūnas netiko šalies vadovui, esą užsienio reikalų ministras negavo aiškaus atsakymo. Neoficialiomis žiniomis, G.Nausėdai galėjo užkliūti tai, kad jis turėjo rinktis iš vieno kandidato.

Bet gali būti ir kita priežastis – esą G.Puodžiūnas yra vienas iš nedaugelio Lietuvos diplomatų, kalbančių vokiškai, todėl esą prezidentas galėjo jį matyti ambasados Berlyne vadovo poste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.