Lietuvos regionų partija prezidento rinkimuose rems G. Nausėdą

Šeštadienį Lietuvos regionų partijos taryba sutarė prezidento rinkimuose remti antros kadencijos siekiantį dabartinį šalies vadovą Gitaną Nausėdą. Posėdyje taip pat patvirtintas partijos kandidatų sąrašas Europos Parlamento (EP) rinkimams – jį ves Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė.

 Lietuvos regionų partijos lyderė Ž.Pinskuvienė ves partijos sąrašą EP rinkimuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Lietuvos regionų partijos lyderė Ž.Pinskuvienė ves partijos sąrašą EP rinkimuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Smirnovaitė, ELTA

Mar 2, 2024, 4:26 PM

Iš viso Lietuvos regionų partija EP rinkimams teikia 22 kandidatų sąrašą. Jame be lyderės Ž. Pinskuvienės yra abu partijai atstovaujantys Seimo nariai, vienmandatininkai, pirmininkas Jonas Pinskus ir buvęs Žemės ūkio ministras Andrius Palionis, taip pat buvęs Ūkio ministras Kęstutis Daukšys, skelbiama partijos išplatintame pranešime žiniasklaidai.

Tarybos posėdyje nuotoliu dalyvavęs G. Nausėdos štabo vadovas: turime nemažai bendrų iniciatyvų

Regionų partijos tarybos posėdyje taip pat sutarta prezidento rinkimuose remti dabartinį šalies vadovą G. Nausėdą. Posėdyje nuotoliu dalyvavęs G. Nausėdos rinkimų štabo vadovas Povilas Mačiulis pripažino, kad prezidentas ir Lietuvos regionų partija ne vienu klausimu žiūri ta pačia kryptimi.

„Turime gerą bendro darbo patirtį, nemažai bendrų iniciatyvų. Prezidentas ir Lietuvos regionų partija ne tik regionų politikos, bet ir kitais klausimais žiūri viena kryptimi“, – pranešime cituojamas P. Mačiulis.

„Prezidento nuomone, dabartinė šalies Vyriausybė regionams neskiria pakankamo dėmesio. Skatinant regionų augimą bei vystymąsi galima pasiekti žymiai geresnių rezultatų, tačiau tam reikia politinės jėgos (...) suprantančios, kad tam reikia konkrečių darbų, kuo pasireiškė ir ligšiolinis konstruktyvus Prezidentūros ir Lietuvos regionų partijos bendradarbiavimas“, – kalbėjo P. Mačiulis.

Paramą gegužę vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose G. Nausėdai jau išreiškė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Visgi partijos viduje ne iki galo sutariama, kaip vertinti kai kuriuos G. Nausėdos sprendimus vidaus politikoje.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d. Šiuo metu Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) yra užregistravusi 14 pretendentų į kandidatus, 10 iš jų šiuo metu renka gyventojų parašus dėl dalyvavimo rinkimuose. I. Šimonytė surinktus gyventojų parašus VRK įteikė pirmoji. Už ją pasirašė daugiau kaip 33,7 tūkst. rinkėjų. Taip pat reikiamus 20 tūkst. parašų šią savaitę surinko ir Laisvės partijos kandidatas, buvęs Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas D. Žalimas.

Antrosios kadencijos siekiančiam prezidentui Gitanui Nausėdai bei dar aštuoniems kandidatams, kuriems VRK yra išdavusi parašų rinkimo lapus, parašų vis dar nepavyko surinkti. Tarp jų – Ignas Vėgėlė, Giedrimas Jeglinskas, Andrius Mazuronis, Aurelijus Veryga, Remigijus Žemaitaitis, Eduardas Vaitkus, Valdas Tutkus bei Arūnas Rimkus.

Likusiems politinės kampanijos dalyviams parašų rinkimo lapus VRK išduos po to, kai šie pateiks pareiškinius dokumentus. Tą jie gali padaryti iki kovo 8 dienos vakaro. Tarp jų yra Zenonas Andrulėnas, Gintautas Kniukšta bei Žilvinas Treigys.

Pretendentai į šalies vadovo postą nemažiau kaip 20 tūkst. parašų turi surinkti iki kovo 28 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.