Užsienyje įsteigtos devynios papildomos balsavimo vietos

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) praneša, kad užsienio vietovėse, kuriose įsikūrusios gausios lietuvių bendruomenės, įsteigtos devynios papildomos balsavimo vietos.

Rinkimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rinkimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2024, 12:11 PM

Pasak VRK, papildomos balsavimo vietos įteigtos Pasaulio lietuvių centre Lemonte, Lietuvos Respublikos garbės generaliniame konsulate Toronte, Rytų Londone, Lidse, Danganone, Edinburge, Piterbore, Lisabonoje ir Tenerifėje.

VRK duomenimis, šiais metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose ir referendume dėl pilietybės išsaugojimo balsuoti užsienyje užsiregistravo jau beveik 21 tūkst. rinkėjų. Aktyviausiai rinkėjai registruojasi Jungtinėje Karalystėje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Norvegijoje, Vokietijoje ir Airijoje.

Iš viso užsienyje gyvenantys arba viešintys Lietuvos piliečiai galės balsuoti 52 Lietuvos ambasadose ir konsulinėse įstaigose.

Balsuoti užsienyje galės ne tik ten nuolat gyvenantys ar studijuoti išvykę lietuviai, bet ir tie rinkėjai, kurie rinkimų metu bus išvykę laikinai.

Referendumas dėl pilietybės išsaugojimo vyks šių metų gegužės 12 dieną, kartu su prezidento rinkimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.