VRK išdavė parašų rinkimo lapus kandidatui į prezidentus G. Kniukštai

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) išduos parašų rinkimo lapus dar vienam kandidatui į prezidentus Gintautui Kniukštai.

Rinkimai. <br>V.Skaraičio nuotr.
Rinkimai. <br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Augustė Lyberytė

Mar 7, 2024, 12:45 PM

Jis galės pradėti rinkti parašus nuo penktadienio, kovo 8 d.

Pretendentai į kandidatus iki kovo 28 d. turi surinkti nemažiau kaip 20 tūkst. parašų. Tą jie galės daryti ir popieriniu, ir elektroniniu būdu svetainėje rinkejopuslapis.lt.

I. Šimonytė pirmąją dieną surinko reikiamą kiekį parašų dalyvauti šalies vadovo rinkimuose. Tiesa, kitaip nei kiti kandidatai, tą ji darė tik internetu.

Reikiamus 20 tūkst. parašų yra surinkę ir kiti du kandidatai – antrosios kadencijos prezidento poste siekiantis Gitanas Nausėda ir Laisvės partijos kandidatas Dainius Žalimas.

Šiuo metu parašus renka ir kiti pretendentai į kandidatus: Igną Vėgėlę, Giedrimą Jeglinską, Andrių Mazuronį, Aurelijų Verygą, Remigijų Žemaitaitį, Eduardą Vaitkų, Valdą Tutkų ir Arūną Rimkų.

Likusiems politinės kampanijos dalyviams parašų rinkimo lapus VRK išduos po to, kai šie pateiks pareiškinius dokumentus. Tą jie gali padaryti iki penktadienio, kovo 8 dienos vakaro. Tarp jų liko tik Zenonas Andrulėnas.

Vėliau VRK šiuos parašus kartu su kandidatų pareiškiniuose dokumentuose nurodyta informacija patikrins ir priims sprendimus registruoti kandidatus dalyvauti rinkimuose. Tai turės įvykti ne vėliau kaip balandžio 11 d.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.