G. Nausėda apie Klaipėdoje išniekintas trispalves: tai kryptinga veikla, tokių atvejų gali būti ir kitose NATO valstybėse

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad tokie veiksmai, kaip Lietuvos trispalvių išniekinimas uostamiestyje, yra kryptinga, ne Lietuvoje koordinuojama veikla. Šalies vadovas perspėjo, kad tokių atvejų gali pasitaikyti ir kitose NATO valstybėse.

 Gitanas Nausėda. <br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
 Gitanas Nausėda. <br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-08 16:09

„Deja, mes jau turime informacijos, kad tai bus kryptinga veikla, kad veikla praktiškai koordinuojama ne Lietuvos Respublikoje. Matome ir mūsų paminklų išniekinimo atvejus“, – penktadienį Ukmergėje kalbėjo G. Nausėda, paprašytas pakomentuoti Klaipėdoje fiksuotus Lietuvos vėliavų išniekinimo atvejus.

Šalies vadovas tikino, kad valstybės simbolių išniekinimo atvejai gali kartotis. Jis siūlė paragino visuomenę tokių istorijų akivaizdoje išlikti susitelkus.

„Tai gali kartotis, šito aš negalėčiau atmesti, tačiau svarbiausia, kad šitoje vietoje būtume susitelkę, labai gerai suprastume, kokioje geopolitinėje situacijoje gyvename, kokios yra mūsų nedraugų arba, net atvirai sakyčiau, priešų užmačios. Ir nemanau, kad tai bus išskirtinis atvejis Lietuvoje. Gali būti tokių veiksmų ir atvejų taip pat ir kitose NATO valstybėse“, – kalbėjo G. Nausėda.

ELTA primena, kad Klaipėdoje penktadienį išniekinta 12 Lietuvos vėliavų.

„Pranešta, kad kai kurios vėliavos ištrauktos iš joms skirtų vietų, aplaužyti kotai, kitos vėliavos apdegintos“, – Eltai sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė.

Anot policijos atstovės, Lietuvos trispalvės buvo išniekintos Poilsio, Naikupės, Nidos, Žalgirio, Kalnupės gatvėse.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl valstybės simbolių išniekinimo.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.