G. Nausėda mato poreikį spartinti gynybos pramonės Lietuvoje plėtrą: susitiks su kariuomenės ir verslo atstovais

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia planuojantis krašto apsaugos sistemos ir verslo atstovų susitikimą, kurio metu bus tariamasi, kaip paspartinti gynybos pramonės Lietuvoje plėtrą.

Gitanas Nausėda.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2024, 4:19 PM

„Ketinu netrukus sušaukti pramonės atstovų, kariuomenės, krašto apsaugos sistemos vadovų susitikimą tam, kad vietoje galėtume išsiaiškintume, kaip galime pašalinti kliūtis spartesniam pramonės integravimui į mūsų saugumo reikalus“, – penktadienį žurnalistams penktadienį sakė G. Nausėda.

Pasak jo, gynybos pramonės plėtros tema buvo aptarta ir Nacionalinėje visuotinės gynybos koordinavimo taryboje, kurios posėdis penktadienį vyko Ukmergėje.

„Kalbėjome apie pramonės plėtrą ir jos geresnį įveiklinimą tam, kad galėtume gaminti ne tik amuniciją, bet ir karinę įrangą tiek krizės atveju, tiek ir taikos sąlygomis“, – sakė šalies vadovas.

Dėl Rusijos karinės agresijos NATO vadovybei raginant išplėsti ginklų gamybą Europoje, Lietuvos gamintojai atkreipia dėmesį į paradoksalią situaciją – pasak jų, šiuo metu galiojantis teisinis reglamentavimas stabdo bet kokius bandymus šalyje vystyti gynybos pramonę. Nors gamintojai teigia jau ne kartą sulaukę pažadų, kad situacija spręsis, teigiamo poslinkio šioje srityje nėra.

Visgi krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ir Seimo Nacionalinio gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas tvirtina, kad valstybė yra suinteresuota, kad gynybos pramonė Lietuvoje plėstųsi. Todėl, pasak jų, artimiausiu metu bus imtasi šį tikslą įgyvendinti padėsiančių sprendimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.