G. Nausėda atidarė dvišalį gynybos pramonės forumą Paryžiuje: ginkluotę turime gaminti didesniais kiekiais

Trečiadienį šalies vadovas Gitanas Nausėda atidarė dvišalį Lietuvos ir Prancūzijos gynybos pramonės forumą Paryžiuje. Pasak prezidento, dabartinėje saugumo situacijoje bendradarbiavimas tarp šalių gynybos sektoriaus įmonių yra itin svarbus.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2024, 1:04 PM

„Turime gaminti amuniciją ir ginkluotę daug didesniais kiekiais ir didesniu greičiu, taip pat perskirstyti pristatymo prioritetus Ukrainai ir Europos sąjungininkams. Tai nėra tik pagalba Ukrainai. Tai investicija į mūsų pačių saugumą ir savo ateitį“, – renginyje kalbėjo šalies vadovas.

Kaip pranešė Prezidentūra, G. Nausėda, kreipdamasis į forumo dalyvius, akcentavo, kad svarbiausi Europos prioritetai turėtų būti pagalba Ukrainai siekiant pergalės ir investicijų į savo saugumą ir gynybą didinimas.

„Laikas – labai svarbus. Vladimiras Putinas tvirtai veda Rusiją karo keliu – ekspansija ir agresija nesustos, jei jų nesustabdysime. Privalome Rusiją sustabdyti už savo sienų“, – renginyje kalbėjo šalies vadovas.

ELTA primena, kad antradienį G. Nausėda, viešėdamas Paryžiuje, teigė, jog siekiant Kyjivo pergalės prieš agresorę Rusiją, reikia kalbėti apie visas paramos Ukrainai galimybes.

Savo ruožtu Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas Europos šalis paragino kuo greičiau rasti bendrą sutarimą ir pradėti vykdyti bendrus karinės įrangos pirkimus.

Tarptautinėje erdvėje jau kurį laiką netyla diskusijos apie E. Macrono pareiškimus. Jis teigė neatmetantis galimybės siųsti Prancūzijos sausumos pajėgas į Ukrainą. Prancūzijos vadovo teigimu, nėra nesvarstytinų klausimų, siekiant garantuoti, kad Rusija nepasiektų pergalės Ukrainoje. E. Macronas tvirtino, kad kiekviena šalis ateityje galėtų priimti savarankiškus sprendimus dėl karių dislokavimo.

Visgi NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas patikino, kad Aljansas siųsti karių į Ukrainą neketina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.