KAM paaiškino Baltarusijos pajėgų judėjimą prie Lietuvos sienos: pagrindo nerimauti nėra

Stebėsenos grupei „Belaruski Gayun“ pranešus, kad praėjusią naktį Baltarusija į su Lietuva besiribojantį Ašmenos rajoną perkėlė 46 traukinio vagonus su karine technika ir kareiviais, Krašto apsaugos ministerija (KAM) ramina, kad toks Baltarusijos karinis aktyvumas – rutininis.

KMHB nuotr.
KMHB nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2024, 3:58 PM, atnaujinta Mar 14, 2024, 4:00 PM

„Baltarusijos karinis aktyvumas, kuris yra stebimas šiomis dienomis ir apie kurį skelbia stebėsenos grupė „Belaruski Gayun“, gali būti siejamas su viešai paskelbtu karinių pajėgų kovinės ir mobilizacinės parengties patikrinimu.

Baltarusija vykdo rutininį savo karinių pajėgų kovinį rengimą, kuris yra suskaidytas į skirtingo aktyvumo ciklus. Šiuo metu vyksta intensyviausias kovinis rengimas, jo metu Baltarusijos kariniai daliniai stebimi ir prie Lietuvos sienos. Padidėjęs aktyvumas stebimas visuose pagrindiniuose Baltarusijos poligonuose.

Suintensyvėjęs aktyvumas pastebimas ir oro erdvėje. Taip pat yra pašaukta ir nedaug rezervistų, kurie jungsis į pratybose dalyvaujančius Baltarusijos kariuomenės dalinius.

Baltarusija skelbia, kad šiuo karinių pajėgų patikrinimu reaguojanti ir į Lietuvoje bei regione vykstančias nacionalines ir NATO pratybas. Karinė žvalgyba nuolat stebi ir vertina situaciją. Pagrindo nerimauti – nėra“, – nurodė KAM atstovai.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Baltarusijos kariuomenė į Ašmenos regioną, kuris ribojasi su Lietuva, perkėlė nepilną mechanizuotą batalioną, sustiprintą tankų kompanija, praneša karo stebėsenos grupė „Belaruski Gayun“.

Ataskaitoje pažymima, kad šį traukinį sudarė 4 keleiviniai vagonai, transportavę kareivius, 3 dengti vagonai su amunicija ir ekipuote, bei 39 platforminiai vagonai, transportavę tankus, šarvuočius ir kitą karinę techniką.

Į Lietuvos pasienį buvo perkelti 24 pėstininkų kovos mašinos BMP-2, 9 tankai T-72B, o kituose platforminiuose vagonuose buvo transportuota inžinerinė ir kita karinė įranga, praneša Baltarusijos geležinkelininkų bendruomenės tinklalapis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.