V. Čmilytė-Nielsen: sunku prognozuoti, kaip baigsis balsavimas dėl naktinių taikiklių įteisinimo

Parlamentui ketinant apsispręsti dėl naktinių taikiklių įteisinimo medžioklėje, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, jog prognozuoti šio balsavimo baigtį yra sunku. Anot politikės, nuomonės dėl prezidento vetuoto įstatymo išsiskiria ne tik Liberalų sąjūdžio, bet ir kitų Seimo frakcijų gretose.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 14, 2024, 10:11 AM

„Aš pati palaikysiu prezidento siūlymą. Tačiau sunku prognozuoti (balsavimo rezultatus – ELTA), nes, mano žiniomis, daugelyje frakcijų nuomonės išsiskiria“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Žinau, kad Kaimo reikalų komitete buvo svarstomas šis klausimas, ten vienbalsiai buvo pritarta veto atmetimui. Akivaizdu, kad visų frakcijų Seimo nariai šiame komitete taip galvoja“, – aiškino ji.

Ir nors nuomonės liberalų gretose išsiskiria, V. Čmilytė-Nielsen patikino, kad laikysis ankstesnės savo pozicijos.

„Mano galva, oponentai vis tik šiek tiek remiasi ir į nacionalinio saugumo klausimą, kuris, suprantama, yra labai svarbus ir tampa kai kuriems argumentu. Aš pati, galiu tik pakartoti, laikausi nuoseklios pozicijos ir jos laikiausi jau ne vieną kadenciją“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimas spręs dėl prezidento vetuotų Medžioklės įstatymo pataisų, kuriomis parlamentas siekia įteisinti naktinio matymo taikiklius. Šalies vadovas Gitanas Nausėda grąžino parlamentui įstatymo projektą dar praėjusių metų gruodį, nurodydamas, jog naktinių taikiklių naudojimas medžioklėje nėra siekiant kovoti su afrikiniu kiaulių maru ar prisidėti prie geresnio pasirengimo krašto gynybai.

Prieštaringų vertinimų sulaukusio įstatymo iniciatoriai pasiūlė įteisinti naktinio matymo prietaisus medžioklėje, tačiau ragino aiškiai reglamentuoti ir riboti jų naudojimą. Projekte numatyta, kad naudoti naktinius taikiklius būtų galima medžiojant šernus, lapes, mangutus, paprastuosius meškėnus, kanadines audines, nutrijas ir ondatras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.