A. Armonaitė ir Ukrainos dronų gamintojai aptarė bendradarbiavimą su Lietuvos įmonėmis

Kyjive ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiko su Ukrainos dronų gamintojais ir aptarė bendradarbiavimo su Lietuvos dronų gamintojais galimybes ir dvišalį pažangių gynybos technologijų vystymą.

Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-15 14:42

Karas Ukrainoje parodė, kokią didelę įtaką turi pažangios technologijos. Pavyzdžiui, dronai smarkiai pakeitė karo eigą. Ir toliau remsime Ukrainą tiekdami pažangias ginklų sistemas. Taip pat norėtume bendradarbiauti su inovatyviomis Ukrainos įmonėmis plėtojant gynybos technologijas“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Kaip nurodo ministerija, Ukrainos įmonėms ministrė pristatė augančią Lietuvos gynybos pramonę. Lietuva vysto pažangius gynybos sprendimus – nuo lazerinių technologijų iki elektroninių kovos priemonių. Lietuvoje sukurtos technologijos sėkmingai naudojamos ir mūšio lauke Ukrainoje bei yra eksportuojamos į kitas NATO šalis.

Ministrė pristatė ir palankias sąlygas šalių partnerių, tarp jų Ukrainos, gynybos įmonėms kurtis Lietuvoje.

„Ukrainos gamintojus taip pat domina galimybė dalį veiklos vystyti iš Lietuvos, nes čia jie turėtų galimybę saugiai gaminti savo produkciją ir ją eksportuoti į NATO šalis“, – teigia ministrė.

Susitikimuose aptartos galimybės Lietuvos ir Ukrainos įmonėms kartu plėtoti pažangias gynybos technologijas, tarp jų – bepiločius orlaivius, priešdronines sistemas ir kt. Šiais metais Ukrainos įmonių atstovai jau lankėsi Lietuvoje, ieškodami partnerių gaminti bepiločius orlaivius.

Ukrainoje šiuo metu veikia keliasdešimt įmonių, gaminančių dronus: daugkartinio ir vienkartinio naudojimo sprogmenis nešančius orlaivius, jūrinius dronus, išminavimo ir minavimo dronus, žvalgybos ir kitokius dronus.

„Ukrainiečiai įkvepia tiek savo drąsa, tiek išradingumu. Prasidėjus plataus masto invazijai inovatyvios Ukrainos įmonės pradėjo kurti pažangius gynybos sprendimus. Šiandien Ukrainos kuriama ginkluotė ir technologijos galėtų prisidėti stiprinant ir mūsų šalies karines pajėgas“, – sako A. Armonaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.