G. Landsbergis: Baltarusijos sprendimas stabdyti importą iš Lietuvos – sau patiems įvestos sankcijos

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tikina, kad Baltarusija nusprendusi stabdyti importą iš Lietuvos įsivedė sankcijas pati sau. Anot jo, dėl tokio sprendimo baltarusiai turės mažiau galimybių nusipirkti maisto produktų ar vaistų, o kai kuriems eksportuotojams tai bus dar vienas signalas ieškoti naujų rinkų.

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2024-03-15 13:07

„Didžiausią poveikį turės baltarusių žmonėms, niekaip kitaip to pavadinti, kaip sau įvestomis ir pritaikytomis sankcijomis neįmanoma. Bendrai pažiūrėjus, mūsų eksportuotojams tai labai nedidelis, net sakyčiau dar papildomas signalas ieškoti naujų rinkų, apie ką kalbėjome jau labai seniai“, – penktadienį žurnalistams kalbėjo G. Landsbergis.

„Bet tai, kad Baltarusijos žmonės, kurie ir taip varganai gyvena, turės mažiau galimybių nusipirkti maisto produktų, vaistų ar kitų būtinų priemonių, tuo sunkesnis gyvenimas jiems, tą jiems padovanojo jų diktatorius“, – teigė politikas.

ELTA primena, kad Baltarusija ketvirtadienį pareiškė, jog ima blokuoti įvairių prekių importą iš Lietuvos keršydama už tai, kad kaimynė uždarė dar du pasienio kontrolės punktus.

Lietuva, kurioje prieglobstį randa daug baltarusių opozicijos aktyvistų ir kuri ištikimai remia Ukrainą, kovo pradžioje uždarė du sienos perėjimo punktus po to, kai pernai saugumo sumetimais jau buvo uždaryti kiti du kontrolės punktai.

Baltarusija teigė, kad naujasis importo draudimas taikomas įvairioms prekėms, įskaitant maistą ir alkoholį, drabužius, buitinę techniką, automobilių dalis ir statybinę įrangą.

Šis žingsnis „yra atsakas į Lietuvos sprendimą sustabdyti prekių, transporto ir žmonių srautus dviejuose pasienio kontrolės punktuose“, sakoma Baltarusijos vyriausybės pareiškime.

Lietuvos ryšiai su Baltarusija daugelį metų buvo įtempti, tačiau dar pablogėjo po 2020 metų Baltarusijos prezidento rinkimų, kurie, pasak oponentų, buvo suklastoti.

Lietuvos pasieniečiai teigia, kad pernai sieną kirto beveik 390 tūkst. Baltarusijos piliečių – maždaug 50 proc. daugiau nei 2022 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.