I. Šimonytė apie KT išvadą dėl Stambulo konvencijos: nebėra pagrindo spekuliacijoms dėl prieštaravimo Konstitucijai

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad Konstitucinio Teismo pateikta išvada dėl Stambulo konvencijos nebepalieka pagrindo spekuliacijoms dėl šio dokumento prieštaravimo Konstitucijai. Visgi ministrė pirmininkė pripažįsta, kad mažai tikėtina, jog šioje kadencijoje Stambulo konvencija sulauks reikiamo parlamentarų palaikymo.

Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

2024-03-15 17:07

Konstitucinis Teismas pasakė tai, ko ir galima tikėtis. Dabar tam neaiškumui ir toms spekuliacijoms jau yra kaip ir pabaiga. Turbūt pagrindo toliau pasakoti dalykus, kurie neatitinka tikrovės, nėra“, – penktadienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

„Man tai buvo aišku nuo pat pradžių, kad neprieštarauja Konstitucijai ir, manau, kad daug kam buvo aišku“, – akcentavo Vyriausybės vadovė.

Visgi premjerė priminė, kad Stambulo konvenciją Seimas ketvirtadienį išbraukė iš sesijos darbų programos. Todėl I. Šimonytė pripažįsta, kad konvenciją šios kadencijos Seimui ratifikuoti bus sudėtinga.

„Čia kaip ir kiekvienam kitam įstatymui reikia 71 balso. Tai matant su kokiu įkarščiu vakar iš Seimo sesijos darbotvarkės buvo tas klausimas išbrauktas, žinoma, tikėtis, kad tą 71 balsą pavyks surinkti šioje sesijoje nėra lengva, bet aš lieku optimistė“, – teigė I. Šimonytė.

„Vis tiek bus toks Seimas, kuriame bus tas 71 balsas. Jeigu ne šitas, tai kitas“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad KT ketvirtadienį nutarė, kad Stambulo konvencija neprieštarauja Konstitucijai.

Parlamento kreipimąsi į KT inicijavo Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen. Seimui teiktą nutarimo projektą pasirašė ir premjerė Ingrida Šimonytė, konservatorių seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas, Liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas bei socialdemokratų frakcijos vadovė Orinta Leiputė. Visgi kitų opozicinių frakcijų lyderiai šios iniciatyvos nepalaikė.

Kreiptis išaiškinimo į KT Seimo vadovę paragino ir nevyriausybinės organizacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.