A. Anušauskui užsiminus apie galimai neskaidrius viešuosius pirkimus, A. Širinskienė kreipėsi į Antikorupcijos komisiją

Iš krašto apsaugos ministro pareigų atsistatydinančiam Arvydui Anušauskui užsiminus apie galimą spaudimą viešųjų pirkimų metu, Mišrios Seimo narių grupės narė Agnė Širinskienė kreipėsi į Seimo antikorupcijos komisiją.

A.Širinskienė. <br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
A.Širinskienė. <br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2024, 6:14 PM, atnaujinta Mar 16, 2024, 7:16 PM

Apie tai šeštadienį ji pranešė socialiniame tinkle „Facebook“. Parlamentarės teigimu, ministro pateikta informacija kelia daug klausimų dėl konkursų skaidrumo.

Seimo antikorupcijos komisija privalo išsiaiškinti tokius atvejus, kuomet galimai piktnaudžiaujama Seimo nario mandatu ir galimai atstovaujant verslo interesus daromas spaudimas viešųjų pirkimų metu“, – rašė A. Širinskienė.

Penktadienį Vyriausybės spaudos tarnyba išplatino pranešimą, kuriuo patvirtino, jog premjerė Ingrida Šimonytė gavo A. Anušausko prašymą atsistatydinti.

Iš pareigų pasitraukiantis A. Anušauskas šeštadienį socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė, kad į ministro pareigas atėjo siekdamas sukurti korupcijos prevencijos sistemą ir užkirsti kelią galimiems atvejams. Tačiau, kaip leido suprasti ministras, tam jis nesulaukė palaikymo.

„Taip, man teko užtrenkti duris kompanijoms, kurios mėgino neteisėtų atlygių siūlymu papirkinėti krašto apsaugos darbuotojus. Bet jos rado atviras duris Seime, o KAM iškart gavo politikų pasiūlymus ir laiškus „daugiau kalbėtis“. Su kai kuriais, ypač grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais, teko supažindinti ir STT, o kai kuriuos konkursus dėl užkeltų kainų tiesiog nutraukti“, – teigė A. Anušauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.