Po STT komentarų prakalbo ir pats R. Lopata: nėra aišku, ar vertina mano asmenį, ar galimą korupciją KAM

Seimo narys Raimundas Lopata teigia, kad kol kas nėra aišku, ar duomenys, kuriuos vertina Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), yra susiję su jo asmeniu, ar su jo keliamais klausimais dėl galimos korupcijos pačioje Krašto apsaugos ministerijoje (KAM).

Raimundas Lopata.<br>T.Bauro nuotr.
Raimundas Lopata.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2024, 9:11 PM, atnaujinta Mar 16, 2024, 9:14 PM

„Perskaičiau, kad Krašto apsaugos ministerija yra persiuntusi STT informacijai mano vieną iš paklausimų KAM. Tiesa, toje žinutėje nėra aišku, ar KAM ją persiuntė dėl mano asmens, ar dėl galimos korupcijos arba veikimo prieš Ukrainą pačioje KAM pirkimo tarnyboje – problemomis, kurias aš keliu savo paklausimuose“, – savo feisbuko paskyroje rašo R. Lopata.

Politikas tikina vis dar siekiantis išsiaiškinti, kodėl KAM neperka pagalbos Ukrainai per NATO pirkimo agentūrą.

„Nors kitos šalys perka karinę produkciją iš Lietuvos per NATO agentūrą tūkstančiais, ir tai vyksta žaibiškai“, – atkreipia dėmesį NSGK narys.

„Po mano paklausimų, prie manęs buvo priėjęs Krašto apsaugos ministras ir pasakė, kad aš buvau teisus, ir pirkimo procedūra toliau sėkmingai vilkinama ir ginčas persikelia į teismą“, – taip pat pažymi jis, savo feisbuko paskyroje pasidalindamas ir krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui išsiųstais paklausimais.

Atsistatydinantis A. Anušauskas užsiminė apie galimą korupciją gynybos srityje

Penktadienį paaiškėjus, kad atsistatydina krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, pareigas paliekantis politikas mįslingai užsiminė apie galimas korupcines veiklas gynybos srityje.

„Man teko užtrenkti duris kompanijoms, kurios mėgino neteisėtų atlygių siūlymu papirkinėti krašto apsaugos darbuotojus. Bet jos rado atviras duris Seime, o KAM iškart gavo politikų pasiūlymus ir laiškus „daugiau kalbėtis“. Su kai kuriais, ypač grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais, teko supažindinti ir STT, o kai kuriuos konkursus dėl užkeltų kainų tiesiog nutraukti“, – po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda sakė A. Anušauskas.

Savo ruožtu STT pranešė, kad šiuo metu ikiteisminių tyrimų, susijusių su Krašto apsaugos ministerija (KAM), nėra pradėjusi. Visgi, tarnyba patvirtino iš ministerijos sulaukusi informacijos apie Seimo narį, parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narį Raimundą Lopatą.

Žurnalistams šalies vadovas G. Nausėda patvirtino, kad informaciją, kurią išgirdo iš A. Anušausko, „yra labai rimta“ ir ketina ją aptarti su STT vadovu.

Savo ruožtu opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašant pradėti ikiteisminį tyrimą ir ištirti situacijos aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.