G. Nausėda: po Rusijos prezidento rinkimų saugumo situacija, švelniai tariant, tikrai negerėja

Prezidentas Gitanas Nausėda akcentuoja, kad po falsifikuotų Rusijos prezidento rinkimų šalies vadovas Vladimiras Putinas toliau mėgins įgyvendinti savo geopolitinius siekius. Todėl, pasak šalies vadovo, saugumo situacija regione „švelniai tariant, tikrai negerėja“.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Mar 18, 2024, 3:21 PM

„Be abejo, po šitų rinkimų saugumo situacija tikrai negerėja, švelniai tariant. Nes dabar įgyvendinęs šį sufalsifikuotų rinkimų projektą Vladimiras Putinas, be abejo, toliau mėgins įgyvendinti savo geopolitinius siekius“, – žurnalistams pirmadienį Zarasuose sakė G. Nausėda.

„Mūsų darbas yra užkirsti kelią jo planams, jo strategijoms. Ir tai galime padaryti tik visi kartu, visi drauge“, – pridūrė jis.

Šalies vadovas akcentavo, kad Rusijos prezidento rinkimai buvo nei laisvi, nei demokratiniai.

„Jeigu mūsų rinkimus mes vadiname laisvais, demokratiniais, pasirinkimo laisvę užtikrinančiais, tai prie šitų (rinkimų – ELTA) prie visų žodžių, galima pridėti priedėlį „ne“ ir gautume turbūt maždaug apytikslį šių rinkimų įvertinimą“, – sakė šalies vadovas.

ELTA primena, kad vadinamieji prezidento rinkimai Rusijoje vyko kovo 15–17 dienomis.

Sekmadienį paskelbta, kad dar vieną šešerių metų kadenciją Rusijos prezidento poste laimėjo V. Putinas. Vyriausybei vadovaujama VTsIOM apklausų tarnyba prognozavo, kad V. Putinas laimėjo rinkimus, surinkęs 87 procentus balsų po to, kai 17.00 val. Lietuvos laiku pasibaigė balsavimas labiausiai į vakarus nutolusiame Rusijos Kaliningrado regione.

Šie rinkimai pasižymėjo mirtinų Ukrainos sprogdinimų antplūdžiu, Kyjivui prielankių sabotažo grupuočių įsiveržimais į Rusijos teritoriją ir vandalizmu balsavimo apygardose.

Ukrainoje, Rusijos kontroliuojamose teritorijose, balsavimas taip pat vyko.

Kyjivas šį balsavimą pasmerkė kaip apsimestinį, o prezidentas Volodymyras Zelenskis pavadino V. Putiną „diktatoriumi“, „girtu nuo valdžios“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.