I. Šimonytei atsistatydinimo prašymą buvo pateikęs ir švietimo ministras G. Jakštas

Premjerei Ingridai Šimonytei atsistatydinimo prašymą pateikė ne tik krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, bet ir švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Gintautas Jak<br>D.Labučio/ELTOS nuotr.
Gintautas Jak<br>D.Labučio/ELTOS nuotr.
G. Jak<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
G. Jak<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 9:06 AM, atnaujinta Apr 9, 2024, 1:25 PM

Šią žinią ministrė pirmininkė pranešė pirmadienio rytą, susitikusi su prezidentu Gitanu Nausėda. Tiesa, dar penktadienį gauto G.Jakšto prašymo premjerė netenkino.

„Švietimo ministras gal penktadienį to nepaminėjo, bet jis atėjo pas mane 8 valandą su atsistatydinimo prašymu. Tiesiog noriu pasakyti, kad ministrui tikrai užtenka nuovokos įvertinti, kad ta situacija, kuri susiklostė su tarpiniais atsiskaitymais, nėra labai maloni.

Aš tikrai dėl jos apgailestauju, ir tikrai labai ilgai diskutavome, ar mes esame pasiruošę ir galime į šitą eksperimentą eiti“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Tačiau, pasak premjerės, dabar joks atėjęs naujas ministras šitos situacijos greitai pataisyti negalėtų, o ją reikia pataisyti greitai. 

Todėl, anot I.Šimonytės, sutarta, kad G.Jakštas su ministerijos komanda dabar būtent tuo ir užsiims, o kiti sprendimai bus priimami vėliau.

G.Jakštas kritikos bangos sulaukė prasidėjus vienuoliktokų tarpiniams patikrinimams, kai paaiškėjo, kad nemaža dalis užduočių yra parengtos netinkamai ir nekorektiškai.

Didžiausias ažiotažas kilo po fizikos ir matematikos tarpinių patikrinimų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras dar penktadienį sakė, kad galimybę trauktis iš posto jis su viceministru Ramūnu Skaudžiumi svarstė, tačiau nusprendė neatsistatydinti.

Tokį savo pasirinkimą jis argumentavo tuo, kad dabar greičiausiai neatsirastų žmogus, galintis ir norintis greitai bei efektyviai išspręsti susidariusią situaciją. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.