K. Budrys: A. Anušauskas prezidentui įvardijo konkrečias su korupcija galimai susijusių asmenų pavardes

Šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys sako, kad šeštadienį vykusiame susitikime su prezidentu Gitanu Nausėda pasitraukiantis krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas įvardijo konkrečias asmenų, galimai susijusių su neskaidriais viešaisiais pirkimais, pavardes.

Kęstutis Budrys<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Budrys<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raminta Majauskaitė

Mar 18, 2024, 9:06 PM

„Tam tikri vardai ir pavardės susitikimo metu buvo įvardinti“, – pirmadienį TV3 televizijai teigė K. Budrys.

„Dėl to prezidento reakcija ir buvo tokia, kad šito taip paprastai nepaliks, nes reikia aiškumo. Tai nebuvo pasakymas, kad man čia kažkas bendrai atrodo neskaidru. Labai konkrečiai – kažkokie asmenys, interesai, įmonės“, – pridūrė jis.

K. Budrys taip pat pažymėjo, kad prieš susitikdamas su kandidatu, pakeisiančiu A. Anušauską, apie galimus korupcijos atvejus prezidentas ketina kalbėtis su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovu Linu Pernavu bei generaline prokurore Nida Grunskiene.

„Prieš susitikdamas su kandidatu, prezidentas matysis su STT direktoriumi ir generaline prokurore. Kalbėsis tiek apie galimus konkrečius atvejus, tiek apie bendrą antikorupcijos rizikos valdymą krašto apsaugos sistemoje“, – nurodė šalies vadovo vyriausiasis patarėjas.

ELTA primena, kad nors tarp kandidatų pakeisti pasitraukiantį A. Anušauską yra ne viena pavardė, pirmiausiai G. Nausėda ketina susitikti su dabartiniu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku Laurynu Kasčiūnu. Toks politikų susitikimas planuojamas trečiadienį.

Žinia apie netikėtą ministro atsistatydinimą pasirodė penktadienį. A. Anušauskui nei patvirtinant, nei paneigiant socialiniuose tinkluose pasklidusių kalbų apie atsistatydinimą, Vyriausybės spaudos tarnyba penktadienio vakarą išplatino pranešimą, kuriame nurodyta, jog premjerė gavo A. Anušausko prašymą trauktis iš Ministrų kabineto.

Visgi, papildomų klausimų kilo ir po to, kai A. Anušauskas pareiškė susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“. Tokias ministro užuominas prezidentas įvertino kaip labai rimtas. Į minėtus A. Anušausko pareiškimus suskubo reaguoti ir parlamento opozicija. Seimo mažumai priklausančios partijos šeštadienį pareiškė, kad nebedalyvaus premjerės pirmadienį organizuojamame susitikime, kuriame bus svarstomas lėšų gynybai klausimas. Dėl tų pačių A. Anušausko užuominų partija „Vardan Lietuvos“ kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašant pradėti ikiteisminį tyrimą.

STT savo ruožtu pranešė, kad šiuo metu ikiteisminių tyrimų, susijusių su KAM, nėra pradėjusi. Visgi, tarnyba patvirtino iš ministerijos sulaukusi informacijos apie Seimo narį, parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narį Raimundą Lopatą. Pastarasis tvirtino, kad nėra aišku, ar STT analizuojami duomenys susiję su juo pačiu, ar su galima korupcija pačioje KAM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.