Prienų mero A. Vaicekausko patarėja A. Dargužienė pretenduoja tapti teisėja

Prienų mero Alvydo Vaicekausko patarėja teisės klausimais Agnė Dargužienė pretenduoja į teisėjos pareigas Kaune. 39 metų A. Dargužienės kandidatūrai per neeilinį posėdį pirmadienį pritarė visi 12 posėdyje dalyvavusių tarybos narių – patarta kreiptis į prezidentą dėl jos skyrimo.

Kauno apylinkės teismas<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno apylinkės teismas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 3:07 PM

Ar ji taps Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėja, galutinai nuspręs prezidentas Gitanas Nausėda – šalies vadovas apylinkės teismo teisėjus skiria savo dekretais.

„Pretendentė pripažinta viena iš tinkamiausių penkias balsais už iš šešių balsavusių Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos narių, jos žinios egzaminu įvertintos 8 balais. Pretendentė dabar dirba mero patarėja, nuo 2019 m. Anksčiau yra dirbusi tarybos sekretore toje pačioje savivaldybėje, juriste, eksperte, teisės konsultante Antstolių rūmuose. Pretendentė kelia kvalifikaciją nacionaliniuose mokymuose, seminaruose, praktinėse konferencijose“, – per posėdį sakė prezidento patarėjas teisės klausimas Andrius Kabišaitis.

Pretendentė sakė, kad pastaruosius devynerius dirbo valstybės tarnyboje.

„Svajonė ir siekis kažkada tapti teisėja buvo jau studijų metais, nesu dirbusi pačioje teismų sistemoje, tačiau, savo, kaip teisininkės, ir žiniomis ir kompetencija aš tikrai neabejoju. Esu labai darbšti ir nebijau iššūkių, tikrai turiu gebėjimą greitai įsigilinti ir perprasti naujas sritis. Tikiu, kad tiek mano profesinė branda, mano gebėjimai, patirtis leis man būti gera teisėja,“ – kalbėjo pretendentė.

A. Dargužienė 2009 m. Vilniaus universitete įgijo teisės magistro kvalifikacinį laipsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.