L. Kasčiūnas – į A. Anušausko kėdę, o kas į L. Kasčiūno? Koridoriuose vienam konservatoriui jau skamba sveikinimai

Jei dabartinis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas praeis prezidento Gitano Nausėdos barjerą ir taps naujuoju krašto apsaugos ministru, jo kėdė komiteto pirmininko pareigose liks laisva.

Nueinančiam ministrui A.Anušauskui atsisakius užimti NSGK pirmininko kėdę, ji jau matuojama buvusiam kariuomenės vadui, konservatoriui A.Pociui.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nueinančiam ministrui A.Anušauskui atsisakius užimti NSGK pirmininko kėdę, ji jau matuojama buvusiam kariuomenės vadui, konservatoriui A.Pociui.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Pocius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Pocius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Pocius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Pocius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Pocius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Pocius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 12:05 PM, atnaujinta Mar 19, 2024, 4:46 PM

Nueinančiam ministrui Arvydui Anušauskui atsisakius ją užimti, ji jau matuojama NSGK nariui, buvusiam kariuomenės vadui, konservatoriui Arvydui Pociui. Būtent jį kaip tinkamiausią kandidatą įvardijo ir pats L.Kasčiūnas.

„Mano kolegos, kurie dirba kartu su manimi, dabar yra tie, kurie tikrai galėtų vadovauti. Ir pirmiausia, aišku, A.Pocius, kaip buvęs kariuomenės vadas, ir ypač, kai šaukimo reforma vyksta, jo patirtis yra neįkainojama“, – sakė L.Kasčiūnas.

Savo ruožtu pats A.Pocius tvirtina jokių oficialių pasiūlymų iš partijos kolegų dar nesulaukęs, tačiau, jei sulauktų, tikina rimtai apsvarstysiantis tokią galimybę.

„Dar niekas su manimi nekalbėjo. Jūs esate pirmi, kurie apie tai kalbate. Kai pasiūlys, jeigu pasiūlys, aš apie tai galvosiu. Sudėsime viską ant stalo, išsiaiškinsime, kokie yra keliami tikslai, kokios yra dedamos viltys, tada aš pasitarsiu su savo artimaisiais ir priimsiu sprendimą“, – nurodė A.Pocius.

Konservatorius aiškino, kad visus tuos metus su L.Kasčiūnu jis dirbo koja kojon, tad būtų tinkamas kandidatas pratęsti jo pradėtus darbus.

„Visus klausimus spręsdavome ir tikrai neturėtų būti sudėtinga tęsti tuos darbus, bet, vėlgi, reikia sulaukti pasiūlymo, reikia pasikalbėti ir tada bus priimti galutiniai sprendimai“, – pabrėžė jis.

Anot buvusio kariuomenės vado, NSGK pirmininku turėtų tapti asmuo, jau priklausantis šiam komitetui, o ne kas nors iš frakcijos.

„Manau, kad žmogus vis tik turėtų orientuotis šioje srityje. Pas mus, aišku, yra tų specialistų, kurie visais klausimais pasisakinėja, kaip matote Seimo salėje, čia turbūt mums būdinga, kadangi ir apie krepšinį visi išmanome, suprantame. Kai kurie mano, kad išmano ir visas kitas sritis. Nemanau, kad taip turėtų būti.

Čia jau kalbu vertindamas geopolitinę situaciją, karą Ukrainoje. Žmogus turėtų turėti šiokį tokį supratimą apie nacionalinį saugumą ir gynybą“, – aiškino A.Pocius.

Dar kartą paklaustas, ar tikrai nesulaukė jokių siūlymų iš kolegų, konservatorius patikino, kad ne, tačiau neslėpė, jog neoficialių replikų jau girdėjo.

„Neoficialiai koridoriuose pajuokauja, pakalbina kas nors. Kai kurie pasveikina. Koridoriuose yra viena, o kai yra oficialūs siūlymai, yra visai kas kita“, – akcentavo jis.

Atkreipus dėmesį, kad iš to, kaip kalba, akivaizdu, jog jei gautų pasiūlymą užimti L.Kasčiūno vietą, tikrai su juo sutiktų, A.Pocius atsakė esantis „senas kareivis“, vykdantis valstybės nurodymus.

„Aš esu senas kareivis ir savo kario karjerą pradėjau būtent čia, parlamente, 1991 metų sausio 11 dieną, prisiekdamas Lietuvos valstybei. Nuo tada buvau kariuomenėje ir kur reikėjo, ten tarnavau.

Jeigu valstybė pasakys, kad reikia, tada aš pasitarsiu ir priimsiu sprendimą“, – sakė politikas.

Pasiūliusi atsistatydinti A.Anušauskui premjerė Ingrida Šimonytė jam pateikė ir siūlymą apsikeisti su L.Kasčiūnu vietomis, tačiau šis atsisakė.

Ministras ironizavo, kad dabar jam reikėtų atvėsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo