Įgaliojimų sustabdymo metu V. Jegorovienės bylos bus perduotos kitiems teisėjams

Prezidentui Gitanui Nausėdai sustabdžius Kauno apylinkės teismo teisėjos Vidos Jegorovienės įgaliojimus, jos pradėtos nagrinėti bylos bus perskiriamos kitiems teisėjams, nurodo teismo pirmininkas Arūnas Purvainis.

Kauno apylinkės teismas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kauno apylinkės teismas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 9:05 AM

„Įgaliojimų sustabdymo metu teisėjai Vidai Jegorovienei nebus skiriamos naujos bylos, o gautos arba jau pradėtos nagrinėti bus perskiriamos kitiems teisėjams“, – rašoma ketvirtadienį išplatintame A. Purvainio komentare.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda, atsižvelgęs į Teisėjų tarybos priimtą sprendimą, trečiadienį pasirašytu dekretu sustabdė V. Jegorovienės įgaliojimus.

Kaip buvo skelbta, Teisėjų taryba pirmadienį nusprendė, kad V. Jegorovienė aplaidžiai atlieka savo pareigas, jos darbo trūkumai yra įgavę sisteminį pobūdį.

Teisėjos įgaliojimų sustabdymą inicijavo A. Purvainis. V. Jegorovienės elgesiu ir įžeidinėjimais nuolat skundžiasi ir bylų šalys, ir teismo darbuotojai – dėl nederamo elgesio teisėjai iškelta jau trečia drausmės byla.

Teismo darbuotojus V. Jegorovienė kaltina bylų ir jos artimųjų asmeninio turto vagystėmis. Viena darbuotoja buvo apkaltinta neva vakarais važinėjanti su teisėjos vyru ir pavogusi kelis maišus jos vaikų rūbų. Buvo atvejų, kai nusikaltimų padarymu teisėja įtarinėjo ir bylos šalis.

V. Jegorovienės, kuri teisėja dirba nuo 1994 metų, drausmės bylą dėl pasikartojančio nederamo elgesio Teisėjų garbės teismas nagrinės kovo 22 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.