Po I. Vėgėlės skundo VRK – F. Jansono atsakas: politikai ir norintys jais tapti ne tik galėjo, bet ir turėjo dirbti regionuose

Kandidatui į prezidentus Ignui Vėgėlei apskundus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) antrosios kadencijos poste siekiantį Gitaną Nausėdą dėl itin dažnų vizitų po Lietuvos miestus, šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas atkerta – politikai bei norintys jais tapti galėjo ir turėjo anksčiau sekti G. Nausėdos pavyzdžiu.

Ignas Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Frederikas Jansonas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Frederikas Jansonas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Augustė Lyberytė

Mar 21, 2024, 2:46 PM

„Prezidentas kartu su pirmąja ponia regionuose dirba nuo pat 2019 metų, kai pradėjo eiti pareigas. Kiti politikai ir norintys jais tapti ne tik galėjo, bet ir turėjo daryti tą patį“, – komentare Eltai nurodė prezidento vyriausiasis patarėjas F. Jansonas.

Kaip pranešta anksčiau, VRK sulaukė I. Vėgėlės skundo, kuriame kandidatas į prezidentus tikina, jog dabartinis prezidentas vizitais į regionus „vykdo ne pareigas, bet rinkimų agitaciją valstybės biudžeto lėšomis“.

„Sistemingas naudojimasis tarnybine padėtimi ir rinkimų kampanijos vykdymas už mokesčių mokėtojų pinigus gali būti vertinami kaip šiurkštus rinkimų įstatymo pažeidimas“, – pridūrė I. Vėgėlė.

ELTA primena, kad įsibėgėjant prezidento rinkimų kampanijai klausimus dėl G. Nausėdos vizitų po Lietuvą kėlė ne tik I. Vėgėlė. Kitų dabartinio šalies vadovo G. Nausėdos konkurentų akys taip pat krypsta į Daukanto rūmų šeimininko vizitus po Lietuvą.

Kandidatai į prezidentus įsitikinę, kad šių šalies vadovo kelionių tikslas yra vykdyti savo rinkiminę kampaniją. Todėl, pasak G. Nausėdos varžovų, už mokesčių mokėtojų pinigus finansuojami vizitai į regionus yra akivaizdus Rinkimų kodekso pažeidimas, kuriuo turėtų susirūpinti ir VRK.

Tiesa, Prezidentūra su kaltinimais nesutinka ir atkreipia dėmesį, kad tokio pobūdžio vizitai į regioną vyko visos jo kadencijos metu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.