Seimo valdyba sugriežtino parlamentinių lėšų panaudojimo tvarką: galės įsigyti po tris telefonus ir kompiuterius

Kilus abejonėms dėl Seimo narių parlamentinių lėšų panaudojimo pagrįstumo, Seimo vadyba penktadienį sugriežtino šių išmokų panaudojimo tvarką. Seimo pirmininkė Viktorijos Čmilytės-Nielsen teigia, kad tokių sugriežtinimų, greičiausiai, laukia ir daugiau.

Seimas.<br>T.Bauro nuotr.
Seimas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Mar 22, 2024, 9:03 AM, atnaujinta Mar 22, 2024, 9:04 AM

„Šis mūsų sugriežtinimas tikrai nėra paskutinis – aš net neabejoju. Jei bus poreikis, jei matysime, kad liko dar kažkokios pilkosios zonos ar erdvės galimam piktnaudžiavimui, žinoma, griežtinsime tvarką dar. Tai nėra baigtinis procesas. Visgi viliuosi, kad po visų įvykių noras ir apetitas piktnaudžiauti tvarkomis dings“, – žurnalistams po Seimo valdybos posėdžio sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo valdyba nutarė, kad parlamentaras per kadenciją galės įsigyti ne daugiau nei tris telefonus ir kompiuterius, taip pat nustatytas draudimas įsigyti prekes ir paslaugas iš artimų asmenų ir susijusių juridinių asmenų.

Apsispręsta ir kad vienos rūšies prekėms bei paslaugoms nebūtų galima skirti daugiau nei pusės parlamentinių lėšų.

Skelbiant užsakomąjį turinį Seimo nariai bus įpareigoti nurodyti, jei jis buvo apmokėtas iš parlamentinių lėšų.

Iniciatyvai „Skaidrinam“ pasiekus Seimą, visuomenininkas Andrius Tapinas paviešino informaciją apie dalies politikų pirkinius už parlamentinei veiklai skirtas lėšas. Kai kurie Seimo nariai, baigiantis kadencijai, suskubo įsigyti kompiuterinės, telefoninės įrangos, garso aparatūros.

Per trejus metus parlamentarai iš Seimo sandėlio pasiėmė suvenyrų ir reprezentacinių dovanų už daugiau kaip 483 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.