Partiją „Laisvė ir Teisingumas“ į Europos Parlamentą ves Artūras Paulauskas

Buvęs Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas išrinktas partijos „Laisvė ir Teisingumas“ sąrašo į Europos Parlamentą (EP) lyderiu. Taip nusprendė šeštadienį Vilniuje posėdžiavusi partijos taryba.

A. Paulauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
A. Paulauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Mar 23, 2024, 2:14 PM

„Pagrindinis dalykas, ką turime padaryti – tai visų pirma įtikinti Lietuvos rinkėjus šių rinkimų svarba mūsų valstybės ateičiai. Juk Briuselyje priimami sprendimai turi tiesioginės įtakos kasdieniam mūsų gyvenimui – nuo žemės ūkio iki migracijos ir šalies saugumo. Į Europos Parlamentą turime deleguoti tuos, kurie yra pasirengę dirbti su triguba jėga, įveikti konkurentus. Nekompetencija kainuoja pernelyg brangiai, o sumokėti už ją turi visa visuomenė“, – pranešime cituojamas A.Paulauskas.

Antru numeriu įrašytas partijos pirmininkas Artūras Zuokas tarybos posėdžio dalyviams pristatė partijos „Laisvė ir Teisingumas“ rinkimų į EP programą – nuo karinės ES reformos iki „žaliojo kurso“ humanizavimo.

Partijos „Laisvės ir Teisingumo“ rinkimų programoje pasisakoma už būtinybę EP inicijuoti teisės aktus, numatančius neteisėtų migrantų apgręžimo politiką hibridinių atakų prieš ES valstybes atvejais. Dokumente taip pat teigiama, kad jau kelis dešimtmečius ES taikyta migracijos banga „jauninant Europą“ patyrė visišką fiasko ir sukūrė naujų socialinių skaudulių, kurių pasekmės bus jaučiamos dar ilgai.

„Laisvės ir Teisingumo“ partijos taryba taip pat patvirtino rinkiminę EP programą bei kandidatų sąrašą. Be jau minėtų A.Paulausko ir A.Zuoko toliau sąraše rikiuojasi Justina Kašėtaitė, Vydūnas Sadauskas, Natalija Istomina, Regimantas Čiupaila, Viltalija Jankauskaitė-Milčiūvienė, Antanas Zabulis, Kęstutis Bartkevičius, Jolanta Butkevičienė, Kęstutis Štaras.

Taip pat sąraše yra Genoveita Krasauskienė, Ignas Stankovičius, Rita Latvytė, Artūras Jacevičius, Dalia Štraupaitė, Rimvydas Dobkevičius, Žana Ramanauskienė, Audrius Ilgevičius, Inesa Barysienė, Darius Kudirka, Gintautas Babravičius.

ELTA primena, kad rinkimai į EP vyks šių metų birželį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.