K. Budrys: jei ne abejonės dėl skaidrumo Krašto apsaugos ministerijoje, sprendimai dėl L. Kasčiūno jau būtų padaryti

Prezidento vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys sako, kad šalies vadovas Gitanas Nausėda sprendimą dėl Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Lauryno Kasčiūno paskyrimo krašto apsaugos ministru būtų priėmęs anksčiau, jei Krašto apsaugos ministerijai (KAM) nebūtų mesti korupcijos kaltinimai.

Kęstutis Budrys.<br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Viktorija Smirnovaitė

Mar 25, 2024, 1:23 PM

„Prezidentas tik pasirodžius žinioms apie ministro atsistatydinimą, pareiškė, kad nori tai (paskirti naują ministrą – ELTA) padaryti kuo greičiau. Žiūrėdami atgal galime pasakyti, kad jei ne atsiradusios abejonės dėl skaidrumo Krašto apsaugos ministerijoje ir kitos aplinkybės, sprendimai jau būtų buvę padaryti“, – žurnalistams pirmadienį po Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžio Prezidentūroje teigė K. Budrys.

„Respublikos prezidentas yra suinteresuotas greičiu, efektyvumu, dėl to, kad ši sritis be galo svarbi ir turi būti funkcionuojanti, o ne disfunkcinė, kažkam išeinant ir kažkam neateinant, kalbant apie vadovybę“, – pridūrė vyriausiasis patarėjas.

Jis darkart pabrėžė, kad vienoks ar kitoks prezidento sprendimas dėl L. Kasčiūno paskyrimo KAM vadovu bus priimtas pirmadienį, Prezidentūrai sulaukus daugiau informacijos iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) dėl galimų korupcijos apraiškų krašto apsaugos sistemoje.

„Dabar turėsime tik pasitikslinti, ar STT turi kitos žinotinos informacijos, ar jų vertinimas keičiasi ir tada bus atitinkamas sprendimas“, – sakė G. Nausėdos patarėjas.

„Prezidentas sakė, kad sprendimas bus priimtas vėliausiai pirmadienį, kol kas šito grafiko ir laikomės“, – pabrėžė K. Budrys.

ELTA primena, kad iš pareigų besitraukiantis A. Anušauskas teigė darbo KAM metu susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“. Tokias ministro užuominas prezidentas įvertino kaip labai rimtas. Į minėtus A. Anušausko pareiškimus suskubo reaguoti ir parlamento opozicija. Seimo mažumai priklausančios partijos pareiškė, kad nebedalyvaus premjerės pirmadienį organizuojamame susitikime, kuriame bus svarstomas lėšų gynybai klausimas. Dėl tų pačių A. Anušausko užuominų partija „Vardan Lietuvos“ kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašant pradėti ikiteisminį tyrimą.

STT savo ruožtu pranešė, kad šiuo metu ikiteisminių tyrimų, susijusių su KAM, nėra pradėjusi. Visgi, tarnyba patvirtino iš ministerijos sulaukusi informacijos apie Seimo narį, parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narį R. Lopatą. Pastarasis tvirtino, kad nėra aišku, ar STT analizuojami duomenys susiję su juo pačiu, ar su galima korupcija pačioje KAM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.