Ministro pareigas paliekantis A. Anušauskas: pradėti Vokietijos brigados priėmimo darbai negali sustoti

Krašto apsaugos ministro pareigas paliekantis konservatorius Arvydas Anušauskas viliasi, kad vadovavimą perėmus naujam ministrui, Vokietijos brigados priėmimo darbai nesustos.

Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Raminta Majauskaitė

Mar 25, 2024, 9:26 PM

„Naujam ministrui linkiu daryti darbus, kurie realiai stiprina šalies gynybą“, – pirmadienį feisbuke paskelbė A. Anušauskas, linkėdamas sėkmės tiek naujam ministrui, tiek visiems besirūpinantiems Lietuvos saugumu.

„Sąveika su sąjungininkais yra būtina mūsų saugumo sąlyga, kuriai užtikrinti būtinos žinios iš jų turinčios krašto apsaugos sistemos. Ypač priimant Vokietijos brigadą, kur pradėti darbai neturi teisės net stabtelti“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo dabartinį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininką Lauryną Kasčiūną paskyrė krašto apsaugos ministru.

Naujo krašto apsaugos ministro kandidatūrą premjerė Ingrida Šimonytė prezidentui pateikė praėjusį antradienį. Netrukus po to, trečiadienį, šalies vadovas susitiko su kandidatu. Po pokalbio G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys teigė, jog prezidentas priims sprendimus dėl L. Kasčiūno gavęs atitinkamų tarnybų vertinimą.

L. Kasčiūnas pareigose pakeis partijos kolegą A. Anušauską, apie kurio netikėtą atsistatydinimą informacija pasirodė prieš savaitę. Politikui nei patvirtinant, nei paneigiant socialiniuose tinkluose pasklidusių kalbų apie jo pasitraukimą, Vyriausybės spaudos tarnyba penktadienio vakare patvirtino, kad premjerė I. Šimonytė gavo A. Anušausko prašymą trauktis iš Ministrų kabineto.

Netrukus po šios žinios, šeštadienio rytą susitikęs su prezidentu A. Anušauskas pateikė daugiau detalių apie savo sprendimą trauktis. Politikas pripažino iš Vyriausybės vadovės sulaukęs netikėto pasiūlymo užleisti krašto apsaugos ministro pareigas kitam politikui, o pačiam užimti jo, komiteto pirmininko vietą Seime. A. Anušauskas tikino, kad atsisakė tokios rokiruotės.

Šeštadienio rytą daugiau informacijos apie pokyčius Vyriausybėje pateikė ir ministrė pirmininkė. Pasak jos, A. Anušausko atsistatydinimas yra susijęs su lūkesčiu per likusią Vyriausybės kadenciją padaryti „dar daugiau ir greičiau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.