Prezidento patarėjas: VGT planuojama aptarti dronų įsigijimo iš Lietuvos įmonių galimybes

Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdyje ketinama aptarti ne tik šalies gynybos pramonės plėtrą, bet ir dronų įsigijimo iš Lietuvos įmonių galimybes, jų integraciją Lietuvos kariuomenėje, sako prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Tomas Godliauskas.

Gitanas Nausėda <br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda <br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda <br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda <br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-03-25 08:14

„Šiandien klausimą turime VGT, kur tikimės apžvelgti, kaip yra vystoma ir kaip planuojama dronų plėtra ir integracija Lietuvos kariuomenėje, kaip ji sąveikauja su Lietuvos gynybos pramone. Taip pat viena iš svarbių sričių – įsigijimai. Didesnė sparta, greitis ir lietuviškų prekių įsigijimai“, – LRT radijui pirmadienį teigė T. Godliauskas, pažymėdamas, kad modernios kariuomenės vystymas yra šalies vadovo prioritetas.

„Prezidentas norėjo parodyti, kad modernios ir technologiškai brandžios kariuomenės vystymas jam yra prioritetas“, – pridūrė vyriausiasis šalies vadovo patarėjas.

Metų pradžioje dėl bepiločių orlaivių sistemų vystymo diskutavo ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK). Komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas tikino, kad Lietuvoje jau dabar egzistuoja potencialas plėsti kovinių FPV (angl. first-person view – pirmojo asmens vaizdo) dronų gamybą. Todėl jo vadovaujamas komitetas parengė ir VGT pateikė bepiločių orlaivių sistemų stiprinimo Lietuvos kariuomenėje koncepciją.

Kaip numato Konstitucija, VGT svarsto ir koordinuoja svarbiausius valstybės gynybos klausimus. Į tarybą įeina prezidentas, premjeras, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas. Tarybai vadovauja prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.