L. Kasčiūnas: turėsime viceministrus, atsakingus už visuotinę gynybą ir Vokietijos brigadą

Naujasis krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas sako, kad jo vadovaujamoje ministerijoje atsiras išskirtinai už visuotinę gynybą bei Vokietijos brigados dislokavimą Lietuvoje atsakingi viceministrai. Politikas tikina siūlysiąs daliai dabartinės politinės vadovybės narių tęsti darbus, tačiau konkrečių viceministrų pavardžių kol kas neatskleidžia.

L. Kasčiūnas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
L. Kasčiūnas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Augustė Lyberytė

Mar 26, 2024, 10:59 AM, atnaujinta Apr 16, 2024, 3:48 PM

„Gali būti, kad aš laikinai pavesiu eiti pareigas visiems dabartiniams politinės komandos nariams. Bet vieniems galbūt laikinai, kitiems tikrai siūlysiu pasilikti – kurie, mano požiūriu, dirbo gerai“, – antradienį Seime žurnalistams sakė L. Kasčiūnas.

„Turėsime viceministrą visuotinei gynybai ir turėsime viceministrą Vokietijos brigadai, kuris kuruos būtent šitą projektą“, – pridūrė jis.

Klausiamas, ar tokie pokyčiai reiškia, jog nueinantis ministras Arvydas Anušauskas skyrė nepakankamai dėmesio šiems klausimams, L. Kasčiūnas patikino norįs aiškiau paskirstyti viceministrų atsakomybes.

„Tik noriu labai aiškiai sudėlioti, kas už ką atsakingas, ką mes turėsime per pakankamai trumpą laiko tarpą padaryti“, – nurodė jis.

Šiuo metu Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) viceministro pareigas eina Žilvinas Tomkus, Greta Monika Tučkutė, Renius Pleškys. Ką iš šių viceministrų ketintų pasilikti politinėje komandoje, L. Kasčiūnas neįvardijo.

Naujasis ministras nekeičia pozicijos ir toliau žada per mėnesį išspręsti komendantūrų sistemos klausimą.

„Jau vakar kalbėjau su būsima politine komanda, kad imtumėmės darbo. Labai tikiuosi, kad savo pažadą įvykdysiu – esu tuo įsitikinęs“, – apibendrino jis.

ELTA primena, kad antradienį Seime prisiekė naujasis krašto apsaugos ministras L. Kasčiūnas. Pirmadienį jo kandidatūrą patvirtino prezidentas Gitanas Nausėda.

L. Kasčiūnas pareigose pakeis partijos kolegą Arvydą Anušauską, apie kurio netikėtą atsistatydinimą informacija pasirodė prieš daugiau kaip savaitę. Politikui nei patvirtinant, nei paneigiant socialiniuose tinkluose pasklidusių kalbų apie jo pasitraukimą, Vyriausybės spaudos tarnyba patvirtino, kad premjerė Ingrida Šimonytė gavo A. Anušausko prašymą trauktis iš Ministrų kabineto.

Netrukus po šios žinios, susitikęs su prezidentu A. Anušauskas pateikė daugiau detalių apie savo sprendimą trauktis. Politikas pripažino iš Vyriausybės vadovės sulaukęs netikėto pasiūlymo užleisti krašto apsaugos ministro pareigas kitam politikui, o pačiam užimti jo, komiteto pirmininko vietą Seime. A. Anušauskas tikino, kad atsisakė tokios rokiruotės.

Tą pačią dieną daugiau informacijos apie pokyčius Vyriausybėje pateikė ir ministrė pirmininkė. Pasak jos, A. Anušausko atsistatydinimas yra susijęs su lūkesčiu per likusią Vyriausybės kadenciją padaryti „dar daugiau ir greičiau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.