R. Cimmperman paskirta Akademinės etikos ir procedūrų kontroliere

Akademinės etikos ir procedūrų kontroliere tapo Reda Cimmperman.

Reda Cimmperman<br>Lietuvos mokslo taryba
Reda Cimmperman<br>Lietuvos mokslo taryba
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 12:01 PM

Tokį sprendimą, vadovaudamasis Mokslo ir studijų įstatymu, antradienį priėmė Seimas. Per slaptą balsavimą R. Cimmperman kandidatūrą palaikė 99 Seimo nariai, 4 buvo prieš, 5 parlamentarai susilaikė.

Praėjusią savaitę R. Cimmperman kandidatūrą į Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierės pareigas pristatė Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Artūras Žukauskas.

Kalbėdama iš Seimo tribūnos R. Cimmperman žadėjo teikti siūlymus dėl teisės aktų tobulinimo, stiprinti bendradarbiavimą su mokslo ir studijų institucijomis, konsultuoti akademinę bendruomenę įvairiais akademinės etikos klausimais. Ji taip pat pasidžiaugė, kad didėja netolerancija akademinės etikos pažeidimams.

Kandidatė užimti Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierės pareigas mano, kad ypatingas dėmesys turi būti skiriamas mokslinių tyrimų etikai.

„Atliepiant technologinius ir socialinius pokyčius privalu reaguoti į dirbtinio intelekto, genų redagavimo keliamus iššūkius“, – sakė R. Cimmperman.

Biomedicinos mokslų srities daktaro laipsnį turinti R. Cimmperman yra baigusi Vilniaus universitetą, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą. Nuo 2015 metų ji yra Lietuvos mokslo tarybos (LMT) mokslinė sekretorė.

Iki šiol Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas Gintaras Valinčius laikinai ėjo Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pareigas.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius yra valstybės pareigūnas, nagrinėjantis skundus ir savo iniciatyva atliekantis tyrimus dėl galimų akademinės etikos pažeidimų.

Kontrolierių 5 metų kadencijai skiria Seimas LMT teikimu. Kaip numato Mokslo ir studijų įstatymas, kontrolieriumi skiriamas nepriekaištingos reputacijos asmuo, turintis mokslo (meno) daktaro laipsnį ir vadovaujamo darbo patirties.

Kontrolieriaus pareigos nesuderinamos su jokiomis kitomis renkamomis arba skiriamomis pareigomis valstybės ir savivaldybių institucijose, taip pat su darbu kitose įstaigose, įmonėse, organizacijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.