Į URM iškviestas Baltarusijos laikinasis reikalų patikėtinis Lietuvoje

Į Užsienio reikalų ministeriją (URM) penktadienį buvo iškviestas Baltarusijos laikinasis reikalų patikėtinis Lietuvoje Yaroslavas Khmylas.

A. Lukašenka.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2024, 5:02 PM

Baltarusijos diplomatui išreikštas griežtas protestas dėl antradienį paviešintų Aliaksandro Lukašenkos pokalbių su Baltarusijos karinių pajėgų vadais.

Anot URM, pokalbiuose Baltarusijos neteisėtas prezidentas nepagrįstai priekaištavo dėl neva iš Lietuvos keliamų karinių grėsmių Baltarusijai, buvo išsakomos insinuacijos dėl „Suvalkų koridoriaus“ neapginamumo bei nurodoma paruošti Baltarusijos kariuomenę galimai konfrontacijai su Baltijos šalimis bei Lenkija.

„Tokie pareiškimai gali būti suprasti kaip Baltarusijos valdžios vykdomos agresyvios užsienio politikos tolesnis eskalavimas ir yra visiškai nepriimtini“, – rašoma ministerijos pranešime.

Ministerija pareikalavo, kad Baltarusija nedelsiant pateiktų oficialų šio A. Lukašenkos pasisakymo paaiškinimą ir dar kartą priminė, kad Lietuva imsis visų įmanomų priemonių, siekdama užtikrinti šalies saugumą, suverenitetą ir teritorinį vientisumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.