VRK: paskutinė diena užsiregistruoti balsavimui paštu dalyje užsienio šalių

Vyriausioji rinkimų komisija primena, kad šeštadienis paskutinė registracijos diena dalyje užsienio valstybinių gyvenantiems rinkėjams, planuojantiems už kandidatą į prezidentus balsuoti paštu.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-13 08:18, atnaujinta 2024-04-13 12:29

VRK praneša, kad registracija balsuoti paštu šeštadienį baigiasi rinkėjams gyvenantiems ar dirbantiems Australijoje, San Paule, Armėnijoje, Singapūre ir Izraelyje bei valstybėse ar teritorijose, kuriose Lietuvos piliečių balsavimą organizuoja šiose valstybėse esančios diplomatinės atstovybės.

„Tose teritorijose ilgiausiai užtrunka pašto siuntos kelias, tai labai norisi, kad ten gyvenantys rinkėjai laiku gautų biuletenius ir nedelsiant užpildę juos išsiųstų, kad siunčiamas vokas spėtų pasiekti konkrečią ambasadą“, – Eltai sakė VRK atstovė Indrė Ramanavičienė.

VRK taip pat nurodo, kad registracija balsuoti paštu ateinantį antradienį baigiasi ir tiems rinkėjams, kurie gyvena ar dirba Maltoje.

Šių rinkėjų balsavimo organizavimą užtikrins Lietuvos Respublikos Ambasada Italijos Respublikoje.

ELTA primena, kad VRK patvirtino, kad prezidento posto sieks 8 reikiamą parašų skaičių surinkę kandidatai: Giedrimas Jeglinskas, Andrius Mazuronis, Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė, Eduardas Vaitkus, Ignas Vėgėlė, Dainius Žalimas ir Remigijus Žemaitaitis

Iš viso rinkėjų parašus rinko 12 kandidatų. Gintautas Kniukšta, Arūnas Rimkus ir Valdas Tutkus nustatyto 20 tūkstančių parašų skaičiaus nesurinko ir toliau tęsti dalyvavimo rinkimuose nebegalėjo.

Aurelijus Veryga parašus surinko, tačiau pateikė prašymą atšaukti pareiškinius dokumentus ir iš tolimesnio dalyvavimo rinkimuose pasitraukė.

Lietuvos Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.