„Laisviečiai“ ketina registruoti siūlymą įstatymo projektui dėl ribojimų baltarusiams: kol kas detalių nepateikia

Seimui svarstant dėl ribojamųjų priemonių rusams ir baltarusiams pratęsimo, valdančiojoje koalicijoje esantys „laisviečiai“ kritiškai atsiliepia apie esamą įstatymo variantą. Pasak Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės, iki ribojamųjų priemonių galiojimo pratęsimo frakcija dar ketina registruoti savo siūlymą šiam įstatymo projektui. Visgi, kas ten būtų numatyta kitaip, politikė neatskleidžia.

Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Smirnovaitė

Apr 23, 2024, 11:59 AM, atnaujinta Apr 23, 2024, 1:12 PM

„Iki priėmimo Laisvės partija dar registruos pasiūlymą, kad vis dėlto protingumo ir proporcingumo kriterijai nebūtų pamesti iš to entuziazmo, kurį dabar kai kurie Seimo nariai demonstruoja“, – žurnalistams sakė A. Armonaitė.

„Suprantame, kad reguliarus keliavimas kelia grėsmę ir tiems, kurie keliauja, taip pat jų šeimoms – tai yra aiškiai visada komunikuojama. Kita vertus, reikia suprasti, kad yra tam tikrų žmogiškų aplinkybių, kai reikia aplankyti močiutę kaime ar mamą kažkur kitur. Tad tikiuosi, kad pavyks tai subalansuoti ir priimsime geresnį sprendimą“, – sakė politikė.

ELTA primena, kad Seimas antradienį ketina svarstyti įstatymo pataisas, kuriomis siūloma dar vieneriems metams pratęsti Rusijos ir Baltarusijos piliečiams taikomas nacionalines sankcijas bei sugriežtinti į šalį atvykstančių baltarusių patikrą. Taip pat bus svarstoma į šį įstatymo projektą įrašyti nuostatą, apribojančią rusų ir baltarusių kelionių į gimtinę skaičių.

Taip pat Seimas ketina apsvarstyti pasiūlymą stabdyti Rusijos ir Baltarusijos piliečių prašymų išduoti vizas priėmimą Lietuvos vizų tarnybose užsienyje, išskyrus atvejus, kai tam tarpininkauja Užsienio reikalų ministerija.

Įstatymo projektu siekiama ir patikslinti nacionalinių sankcijų taikymą juridiniams asmenims – siūloma numatyti ribojimus Rusijos verslininkams, nepaisant to, ar jie turi leidimą laikinai ar nuolat gyventi Lietuvoje.

Taip pat norima riboti juridinių asmenų teisę įsigyti nekilnojamąjį turtą įvertinus, ar Rusijos pilietis yra konkretaus juridinio asmens naudos gavėjas pagal Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymą.

Seimui priėmus įstatymo pataisas, ribojamųjų priemonių taikymas būtų pratęstas nuo šių metų gegužės 3 d. iki 2025 m. gegužės 2 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.