G. Landsbergis: Pietų Korėja yra esminė partnerė Indijos ir Ramiojo vandenyno regione

Lietuva Pietų Korėją mato kaip esminę partnerę Indijos ir Ramiojo vandenyno regione, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-04-26 10:58

Kaip penktadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), tai Lietuvos diplomatijos vadovas pareiškė susitikime su Pietų Korėjos užsienio reikalų ministru Cho Tae-yul.

Pasak ministerijos, susitikimo metu ministrai aptarė paramą Ukrainai, Šiaurės Korėjos keliama grėsmę ir geopolitinius procesus Europoje bei Indijos ir Ramiojo vandenynų regione.

G. Landsbergis padėkojo Pietų Korėjai už 300 mln. JAV dolerių siekiančią paramą Ukrainai ir sprendimą artimiausiais metais šaliai skirti dar 2 mlrd. JAV dolerių.

„Nepaisant geografinio atstumo tarp mūsų valstybių, Rusijos agresijos Ukrainoje poveikis neapsiriboja Europa, todėl labai vertiname Korėjos Respublikos paramą Ukrainai ir siekį stiprinti taisyklėmis grindžiamą tvarką regioniniu ir pasauliniu mastu“, – penktadienį viešėdamas Pietų Korėjoje teigė jis.

Pasak URM, Lietuvos diplomatijos vadovas pabrėžė nuosekliai smerkiantis neteisėtą Šiaurės Korėjos (DPRK) branduolinę programą ir ginklų tiekimą Rusijos agresijai prieš Ukrainą.

Susitikime aptartas ir dvišalis ekonominis bendradarbiavimas aukštos pridėtinės vertės srityse. Ministerijos teigimu, G. Landsbergis akcentavo, kad Lietuva yra pasiruošusi naujiems bendriems projektams su Pietų Korėjos įmonėmis.

Taip pat šalių ministrai aptarė ir Lietuvoje steigiamą Pietų Korėjos ambasadą.

„Laukiame Pietų Korėjos ambasados Vilniuje, tai istorinis momentas abiem šalims. Ambasada neabejotinai sustiprins draugiškus santykius tarp Lietuvos ir Pietų Korėjos, atvers duris abiejų valstybių verslams ir skatins žmogiškuosius ryšius bei kultūrinį pažinimą“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

ELTA primena, kad apie tai, jog Pietų Korėja Lietuvoje planuoja atidaryti ambasadą G. Landsbergis pranešė šių metų balandį.

2021 metais Lietuva ir Korėja pažymėjo diplomatinių santykių 30-metį, tais pačiais metais Seule buvo atidaryta Lietuvos ambasada.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.