Gresiant Vyriausybės perkrovimui – I. Šimonytės žinia dėl pasitikėjimo ministru pirmininku: „Šis balsavimas bus pats svarbiausias“

Po triuškinančios Gitano Nausėdos pergalės antrajame prezidento rinkimų ture premjerė Ingrida Šimonytė nesiryžta spėlioti, ar po penkerių metų sėkmę bandytų trečiąjį kartą.

 I.Šimonytė<br> T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br> T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br> T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br> T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br> T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br> T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br> T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br> T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br> T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br> T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br> T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br> T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br>T. Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br>T. Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
 I.Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2024-05-27 09:52, atnaujinta 2024-05-27 10:52

„Nenoriu taip toli planuoti, todėl nesakysiu nei taip, nei ne, nes kartais būna, kad pasakau vienaip, o aplinkybės diktuoja kitą sprendimą.

Kad taip neatsitiktų dar vieną kartą, matyt, susilaikysiu nuo tokių prognozių“, – pirmadienio rytą naujienų agentūros BNS ir LRT organizuojamoje spaudos konferencijoje po antrojo šalies vadovo rinkimų turo kalbėjo I.Šimonytė.

Pasak premjerės, kaip ir 2019 metais, taip ir šįkart po rinkimų „pasaulis neapsivertė aukštyn kojomis“.

„Kažkuria prasme esame ten pat, kur buvome iki rinkimų batalijų. Prezidentas perrinktas tas pats, su kuo jį ir sveikiname, o aš noriu padėkoti tiems žmonėms, kurie man išreiškė pasitikėjimą ir pirmajame, ir antrajame ture, nepaisant to, kad visokių buvo ir diskusijų, ir teorijų, ir išankstinių įsitikinimų“, – pirmadienio rytą naujienų agentūros BNS ir LRT organizuojamoje spaudos konferencijoje kalbėjo I.Šimonytė.

Ji pabrėžė, kad pagrindinė motyvacija tolimesniam jos darbui yra būtent parodytas palaikymas.

„O dabar ką – prasidėjo pirmadienis, nauja darbo savaitė, nauji darbai, nauji įsipareigojimai – dirbame toliau“, – pridūrė Vyriausybės vadovė.

Visgi I.Šimonytei priminta, kad G.Nausėda šių rinkimų metu savo balsų skaičių užsiaugino, o štai premjerės palaikymas kiek sumažėjo. 

„Nenoriu burti iš kavos tirščių, bet, mano žiniomis, skirtumas yra labai jau nedidelis, o rezultatai yra išankstiniai. Matyt, kad bus panašiai, kaip ir pirmame ture – kai baigs skaičiuoti balsus, kurie yra paduoti užsienyje, gali būti, kad turėsime kitą situaciją“, – kalbėjo ji, pridūrusi, kad tai iš esmės yra labai panašus rinkėjų skaičius, kurį jos atstovaujama partija gavo ir 2020 metų Seimo rinkimuose ar savivaldos rinkimuose.

Tiesa, kai kurie politikos ekspertai stebėjosi pačios premjerės rinkiminės kampanijos pasyvumu, primindami tai, kad G.Nausėda itin suaktyvino savo vizitus į regionus. Pasak I.Šimonytės, vykdyti premjerės pareigas ir kartu ruoštis rinkimams tikrai nebuvo paprasta.

„Man atrodo, kad veikiančiam premjerui nėra labai lengva suderinti rinkiminę kampaniją taip, kad nebūtų kažkokių diskusijų apie tai, ar nėra naudojamas administracinis resursas ar Vyriausybės ištekliai šitam darbui. Stengiausi šito principo paisyti.

Jeigu kažkam atrodo, kad tos kampanijos buvo per mažai, toks vertinimas irgi gali būti, bet man buvo labai labai svarbu, kad aš šitoje kampanijoje išlikčiau etiška, įvertinant tas pareigas, kurias užimu, o išeiti atostogų pusei metų ministras pirmininkas turbūt neturi galimybės“, – svarstė I.Šimonytė.

Jos pasiteirauta ir apie ministrų kabinetą - mat G.Nausėda minėjo, kad kai kurie Vyriausybės nariai jam tapus šalies vadovu turėtų pasikeisti. Tačiau I.Šimonytė pabrėžė, kad dabar svarbesnis yra kitas klausimas.

„Kai Vyriausybė grąžina įgaliojimus, pagrindinis klausimas yra ministras pirmininkas, kadangi yra balsuojama ne dėl Vyriausybės, (...), o dėl pasitikėjimo ministru pirmininku. Tai pirmiausia, žinoma, šis balsavimas bus pats svarbiausias“, – teigė premjerė.

Ministrės pirmininkės pasiteirauta ir apie švietimo ministro kandidatūrą – jos I.Šimonytė prezidentui nepateikė iki šiol.

„Manau, kad turėsime progą šitą klausimą taip pat aptarti su G.Nausėda, ir nuspręsime, koks sprendimas yra praktiškesnis“, – nurodė ji.

Pasak I.Šimonytės, per paskutinius Vyriausybei likusius mėnesius šiuo metu svarbiausia pasiekti sutarimą dėl papildomo gynybos finansavimo, taip pat ji išskyrė elektros sistemos desinchronizaciją nuo BRELL tinklo, kuri turėtų baigtis ateinančių metų vasarį, taip pat reikės pradėti rengti ir ateinančių metų valstybės biudžetą.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus visų 1895-ių apylinkių biuletenius, G.Nausėda surinko 74,43 proc. rinkėjų balsų. Jam oponuojanti premjerė I.Šimonytė sulaukė 24,06 proc. rinkėjų palaikymo.

VRK duomenys rodo, kad G.Nausėda nugalėjo visose savivaldybėse.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.