Prokurorai pareiškė įtarimus Kedžiams, tačiau nuo apklausos jie išsisuko

Į Panevėžio apygardos prokuratūrą penktadienio rytą atvykusiems kauniečiams Laimutei ir Vytautui Kedžiams, pateikti įtarimai dėl trukdymo anstolio veiklai. Tačiau tądien numatytų šios poros apklausų prokurorams teko atsisakyti – jiems buvo pateiktas raštas, kad nuo penktadienio atostogauti išėjo Kedžių advokatas – žentas Aidas Venckus. Penktadienį pareigūnams apklausti nepavyko ir Drąsiaus Kedžio tetos Audronės Skučienės – ji faksu atsiuntė raštą, kad gydosi ligoninėje.

Į Panevėžio apygardos prokuratūrą penktadienį atvyko tik L. ir V. Kedžiai.<br>R. Stundžienė
Į Panevėžio apygardos prokuratūrą penktadienį atvyko tik L. ir V. Kedžiai.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 20, 2012, 3:48 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:49 PM

Į Panevėžio apygardos prokuratūrą, penktadienį apklausoms buvo iškviesti ne tik buvusios teisėjos Neringos Venckienės tėvai L. ir V. Kedžiai, bet ir jos teta Audronė Skučienė. Pastaroji turėjo būti apklausiama pirmoji, 8 val. ryte. Tačiau į Panevėžį A. Skučienė neatvyko, tik atsiuntė faksu į prokuratūrą pranešimą, kad yra gydoma ligoninėje. Neoficialiais duomenimis, jai buvo atlikta kojos operacija.

Apie pusę devynių ryto į Panevėžio apygardos prokuratūrą atvyko L. ir V. Kedžiai. Tačiau su prokurorais jie bendravo vos pusvalandį. Pora pateikė raštą, kad nuo penktadienio atostogauti išėjo jų gynėjas, advokatas A. Venckus. Uošvius ginantis teisininkas atostogaus iki rugpjūčio pradžios.

Kadangi Kedžiai pageidavo būti apklausiami tik dalyvaujant jų gynėjui, apklausų atlikti panevėžiečiams prokurorams nepavyko. Pareigūnai tik pareiškė šiai porai įtarimus dėl trukdymo anstolio veiklai ir skyrė kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Ikiteisminis tyrimas dėl Kedžių bei A. Skučienės veiksmų buvo pradėtas po kovo 23-iosios įvykių Garliavoje, kai Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukterį pirmąkart buvo bandoma paimti iš jos laikinosios globėjos N.Venckienės namų.

Tada Kedžiai ir A.Skučienė pasipriešino, užgriuvo mergaitę, pradėjo rėkti ir klykti. Teismo sprendimo vykdymas buvo nutrauktas. Motinai L. Stankūnaitei mergaitė buvo perduota tik gegužės 17 dieną.

Manoma, kad A.Skučienei gresia rimtesni kaltinimai. Policijos pareigūną puolusiai D. Kedžio krikštamotei ketinama pareikšti įtarimus ir dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Iki šiol įtarimai nėra pareikšti ir buvusiai teisėjai N. Venckienei. Jau du kartus kviesta į Panevėžio apygardos prokuratūrą, buvusi mergaitės globėja nei karto neatvyko. Liepos 3 dieną į apklausą ji neatvyko, nes susirgo, o liepos 12-ąją N. Venckienės prokurorams apklausti taip pat nepavyko – ji pranešė, kad neseniai jai atlikta kojos operacija.

N. Venckienei ketinama pareikšti įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ir viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.

Penktadienio rytą prie Panevėžio apygardos prokuratūros susirinko Kedžių ir N. Venckienės šalininkai. Kitoje gatvės pusėje, prie J. Balčikonio gimnazijos su plakatais ir vėliavomis išsirikiavęs negausus jų būrelis sudomino tik pro šalį einančius praeivius. Į prokuratūrą ir iš jos einantys Kedžiai su savo „palaikymo komanda“ nebendravo.

Kedžiai atsisakė bendrauti ir su žurnalistais. L. Kedienė pasakė, kad nesijaučia nusikaltusi. Netgi atvirkščiai – ji nukentėjo, nes per bandymą paimti anūkę iš jos namų, ji buvo pargriauta ant žemės, buvo sužalota jos koja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.