Vienkiemyje gyvenančios rokiškėnės skriaudikas greit įkliuvo

Rokiškio rajono policijos kriminalistui užteko vos poros valandų nustatyti ir surasti plėšiką, nuskriaudusį vienkiemyje gyvenančią senutę.

Senutei plėšikai paliko tik centus.<br>I. Budzeikaitė
Senutei plėšikai paliko tik centus.<br>I. Budzeikaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 20, 2012, 2:31 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:57 PM

Ketvirtadienį, apie 21 val., į 80-metės atokaus vienkiemio gyventojos namus užėjo trys jaunuoliai. Įsibrovėliai reikalavo, kad senutė duotų jiems pavalgyti ir pinigų parvažiuoti namo. Negalėjusi įsibrovėliams pasiūlyti vakarienės, močiutė ketino duoti jiems kelis litus kelionei ir išsiėmė piniginę.

Tuomet vienas jaunuolių senutę pastūmė, o jai parkritus, išplėšė iš rankų piniginę ir paėmė 70 litų, palikdamas tik baltus centus. Moteris ne tik patyrė šoką, bet ir griūdama susižalojo ranką.

Kai plėšikai išėjo, senolė apie patirtą smurtą pasiskundė kaimynui, kuris nedelsdamas paskambino Rokiškio rajono policijos komisariato budėtojams. Į įvykio vietą atvykęs kriminalinės policijos pareigūnas, pabendravęs su nukentėjusiąja, netrukus nustatė, kas galėjo ją apiplėšti.

Kriminalisto nuojauta neapvylė – gretimame kaime savo namuose rastas neblaivus devyniolikametis prisipažino apiplėšęs vienišą moterį. Kartu su juo pas senutę įsibrovusių dviejų nepilnamečių anykštėnų policija dar ieško.

Plėšikas sulaikytas ir uždarytas į Panevėžio apskr. VPK Rokiškio rajono policijos komisariato areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 straipsnį („Plėšimas“), numatantį, kad tas, kas panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti arba kitaip atimdamas galimybę nukentėjusiam asmeniu priešintis, pagrobia svetimą turtą, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.