Nepilnamečiai susprogdino Rokiškio geležinkelio stoties tualetą

Rokiškio rajono policijos areštinėje atsidūrė du 17-mečiai rokiškėnai. Vaikinai įtariami savadarbiu sprogmeniu suniokoję Rokiškio geležinkelio stoties lauko tualetą.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 31, 2012, 4:25 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:04 PM

Apie tai, kad kažkas sprogo Rokiškio geležinkelio stotyje, paskambinę žmonės pranešė vėlų praėjusio šeštadienio vakarą, po 23 val. Tačiau nuvykę policijos pareigūnai, apžiūrėję pastatus, nieko įtartino nepastebėjo.

Tik pirmadienį į darbą susirinkę geležinkelininkai pamatė, kad nuniokotas atokiau nuo stoties stovintis lauko tualetas. Atvykęs šią teritoriją prižiūrintis apylinkės inspektorius suprato, kad čia nugriaudėjo galingas sprogimas – nuo vyrių nuplėštos metalinės tualeto durys mėtėsi už 10 metrų.

Į pagalbą buvo pakviesti Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalistinių tyrimų biuro specialistai. Jie, apžiūrėję įvykio vietą, patvirtino, kad geležinkelio stoties tualete iš tiesų susprogdintas neaiškios kilmės sprogmuo.

Dėl šio įvykio Rokiškio rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. 1 d. („Viešosios tvarkos pažeidimas“).

Pareigūnai džiaugiasi, kad aiškinantis, kas galėjo suniokoti tualetą, vertingos informacijos suteikė geležinkelio darbuotojai ir kaimyninių namų gyventojai. Pastarieji teigė, kad ne kartą matė stoties teritorijoje besitrinančius jaunuolius. Kol jie ramiai elgėsi, pretenzijų jiems niekas neturėjo.

Tikrindami šią informaciją, kriminalinės policijos pareigūnai nustatė du įtariamuosius – netoli stoties esančioje gatvėje gyvenantį 17-metį ir jo bendraamžį iš Rokiškio rajono. Vieno iš šių jaunuolių namuose kriminalistai rado neaiškios kilmės cheminių medžiagų, o patikrinus kito kompiuterį paaiškėjo, kad lankytasi interneto svetainėse, kuriose aprašoma, kaip pasigaminti sprogstamųjų užtaisų.

Policijos pareigūnams vaikinai prisipažino sprogmenį, susprogdintą geležinkelio stoties tualete, pasigaminę pagal internete surastą informaciją. Abu įtariamieji sulaikyti ir 2 paroms uždaryti į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.