Tarptautiniame seminare „Raganos ritualas“ - narkotikų puota

Ukmergės rajone vykusiame

Buvo planuota, kad renginyje dalyvaus apie 100 dalyvių.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Buvo planuota, kad renginyje dalyvaus apie 100 dalyvių.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-07-31 16:07, atnaujinta 2018-03-17 17:07

Policijos duomenimis, pranešimas apie Savidonių kaime vienoje iš sodybų keliamą triukšmą gautas pirmadienį. Atvykus pareigūnams, paaiškėjo, jog jau nuo ketvirtadienio sodyboje vyko festivalis-stovykla-seminaras „Raganos ritualas“.

Buvo planuota, kad šiame renginyje dalyvaus apie 100 dalyvių.

Pirmadienį didžioji dalis jau buvo išvykusi, tačiau policijos pareigūnai, nuvykę į sodybą, rado grupę 20-25 metų vaikinų ir merginų, kurie atrodė apsvaigę.

Visi sodyboje buvę devyni asmenys, iš kurių trys užsienio piliečiai ir viena nepilnametė mergina, buvo sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą. Nustatyta, kad jaunuoliai yra atvykę iš įvairių Lietuvos miestų.

Iš Savidonių kaimo atvežtiems asmenims buvo atlikti narkotinių medžiagų patikrinimo testai. Rezultatai patvirtino, kad aštuoni asmenys vartojo narkotikus. Jie, surašius administracinių teisės pažeidimų protokolus, buvo paleisti, o šešiolikmetė mergina iš Mažeikių perduota tėvams.

Tą pačią dieną sodyboje buvo atlikta krata, kurios metu rasta ir paimta apie 3 kg augalinės kilmės žalios spalvos masės ir apie 700 g augalinės kilmės juodos spalvos masės (įtariama, kad tai - narkotinės medžiagos).

Ukmergės policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Įtarimai kol kas dar niekam nepareikšti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.