Naktis Palangoje: pusamžis kaunietis vogtu dviračiu norėjo parminti namo

Dėl vakare pabjurusio oro, o gal dėl Klaipėdoje vykusios Jūrų šventės naktį į šeštadienį Palangoje buvo palyginti tuščia ir ganėtinai ramu. Nors rimtų incidentų nepasitaikė, tačiau darbo ir Palangos miesto policijos komisariato budėtojams, ir mieste patruliavusiems Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnams nestigo.

Jaunesnysis specialistas G. Sruoga girtą J. Martišių palydėjo į policijos komisariatą.<br>R. Vitkus
Jaunesnysis specialistas G. Sruoga girtą J. Martišių palydėjo į policijos komisariatą.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Aug 4, 2012, 11:31 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:22 PM

Daugiausia problemų kilo dėl alkoholio padauginusių tiek jaunų, tiek ir brandaus amžiaus poilsiautojų.

Vakaro „vinimi“ tapo iš moters pagrobtu dviračiu iš Palangos į Kauną parminti pasišovęs girtutėlis penkiasdešimetis. Vos ant kojų pastovėti begalinčio „dviratininko“ žygį nutraukė apvogtai moteriai į pagalbą suskubę palangiškiai.

Nuvežė į policijos komisariatą

„Įdomi naktis turėtų būti. Neseniai pliuptelėjęs lietus visus suvijo į namus ar kavines. Manau, kad pasisėdėję poilsiautojai vistiek norės išsikrauti. Po vidurnakčio į Palangą dar sugrįš ir tie, kas vakare išvyko į Jūros šventę. Manau, kad darbo tikrai bus“, - į mieste patruliavusio VST ekipažo automobilį priimtam portalo lrytas.lt korespondentui prognozavo viešąją tvarką šiuo metu Palangoje palaikančios VST Kauno dalinio specialiosios paskirties kuopos trečiojo būrio vadas Ričardas Alzbergas.

22 valandą vos įsėdus į pareigūnų automobilį per raciją pasigirdo pranešimas apie miesto centre sulaikytą pažeidėją. Tvarkdarių „FIAT Ducato“ pasuko į J. Basanavičiaus gatvę, kur jų jau laukė pažeidėją sulaikę kolegos.

„Prie Anapilio esančioje krepšinio aikštelėje pastebėjome grupę alkoholį gurkšnojusių jaunuolių. Juos sudrausminom. Visi išskyrus šį vaikiną mūsų reikalavimams pakluso. O šis jaunuolis tvirtino nieko negėręs ir mūsų klausyti nepanoro. Kadangi jis neturi jokių dokumentų, vešimės į komisariatą tapatybės nustatymui“, - paaiškino jiems nepaklususį vaikiną į tarnybinį automobilį įsodinę tvarkdariai.

Į policijos komisariatą vežamas vaikinas tvirtino, kad nukentėjo nekaltai. „Mane sulaikė, kadangi butelį savo mergaitės rankinėje slėpiau, bet jis buvo užsuktas, o šiaip tai esu blaivas“, - pakeliui į komisariatą žurnalistui guodėsi sulaikytasis.

Vaikino žodžiai nuskambėjo neįtikinamai, nes akivaizdžiai matėsi, kad jis yra neblaivus.

Policijos komisariate paaiškėjo, kad priešgyniauti pareigūnams bandė palangiškis 24 metų Ričardas Ševcovas. Surašius protokolą dėl girto pasirodymo viešoje vietoje pažeidėjas buvo išleistas į namus.

Pagrobė moters dviratį

Policijos komisariate ilgai užtrukti neteko, nes buvo gautas pranešimas apie Kretingos gatvėje sulaikytą dviračio vagį.

Nors jau buvo sutemę, prie įvažiavimo į Palangą dar būriavosi keliolika bustą nuomotis siūlančių palangiškių. Viena tokia nuomotoja ir nukentėjo nuo dviračio vagišiaus. Jei ne į pagalbą suskubę ir vagišių sulaikę kolegos, šiai moteriai į namus būtų tekę pėdinti pėsčiomis.

Atvykus paaiškėjo, kad į suplanuotą nusikaltimą ši tragikomiška istorija tikrai nepanaši – pakelėje gulintį girtuoklį pastebėjusi moteris nusprendė jį pakelti, kad vargšelis nepersišaldytų. Pažadintas vyriškis geradėjai nepadėkojo, o sėdęs ant jos dviračio pasiskubino pasprukti.

Atvykę VST pareigūnai dviračio „vagį“ rado apsuptą jį sulaikiusių palangiškių. Šalikelėje basas mindžiukavęs vyriškis buvo akivaizdžiai girtas ir sunkiai orientavosi erdvėje.

Nors pretenzijų dėl dviračio vagystės šiam vyriškiui niekas nebereiškė, pareigūnai jį nusprendė vežti į policijos komisariatą išblaivinimui.

Teko pagiriotis kameroje

Į tarnybinį automobilį įsodintas vyriškis nerišliai paaiškino, kad yra kaunietis, dalyvavo Kretingoje vykusiose sūnaus vestuvėse, iš kurių dėl „ten prasidėjusių nesąmonių nusprendė tepti slides“.

„Einu namo. Suprantu, kad nedaeisiu – visgi 225 kilometrai. Va, kad su dviračiu, tai per pusę paros nuvažiuočiau. O čia, pist – žiūriu dviratis stovi. Sėdu ir važiuoju“, - liūdnai pasibaigusio velomaratono pradžią prisiminė kaunietis.

Policijos komisariate paaiškėjo, kad iš Palangos į Kauną svetimu dviračiu grįžti buvo pasišovęs 50 metų Juozas Martišius.

Patikrinus alkoholio matuokliu šiam kauniečiui buvo nustatytas sunkus (2,57 prom.) girtumo laipsnis.

Naktį šis vyriškis praleido policijos komisariato laikino sulaikymo kameroje.

Nebepajėgė papūsti į alkoholio matuoklį

“Tikriausia čia Mėnulio pilnatis veikia“, - spėjo R. Alzbergo porininkas jaunesnysis specialistas Gintaras Sruoga, kai apie 23 valandą išvykdami į J. Basanavičiaus gatvę parsivežti čia nusmigusio poilsiautojo išvydome kito pareigūnų ekipažo atvežtą, už parankių į policijos komisariatą tempiamą girtuoklį.

J. Basanavičiaus gatvėje rastas vyriškis jau nebeturėjo jėgų atsikelti, todėl pareigūnams jį į mikroautobusą teko pakrauti kaip kokį rąstą.

Bevežant į policijos komisariatą iki sąmonės netekimo prisigėrusį poilsiautoją supykino – automobilio salone netruko pasklisti šleikštus dvokas. Iš automobilio apsidergusį pilietį vėl teko ištraukti it rąstą.

Paaiškėjo, kad pareigūnų automobilio saloną savo skrandžio turiniu apdergė iš Vilniaus į Palangą pailsėti atvykęs 38 metų Saulius Katkus-Katkevičius.

Jėgų net į alkoholio matuoklį papūsti nebepajėgusį vilnietį pareigūnai išblaivinimui uždarė į laikino sulaikymo kamerą.

Teko drausminti ir užsieniečius

Išplovus apdergtą mikroautobuso saloną ir jį kiek išvėdinus ekipažas vėl leidosi budėti į J. Basanavičiaus gatvę.

Jūratės ir Kastyčio skvere pareigūnų dėmesį atkreipė jau beveik tuščią butelį degtinės turinti jaunuolių kompanija. Paaiškėjo, kad degtinę su gėrimu „Sprite“ čia pagurkšnoti sumanė iš Estijos atvykę vaikinai. Pareigūnams paaiškinus, kad alkoholį viešoje vietoje pas mus gerti draudžiama, estai mandagiai atsiprašė ir butelį išmetė.

Pareigūnų reikalavimui iškart pakluso ir du alų iš skardinių prie tilto į jūrą gurkšnoję jaunuoliai, bei dar du J. Basanavičiaus gatvėje butelį trauktinės atsikimšę vaikinai.

Pasiderėti su tvarkdariais pamėgino tik du alų iš skardinių J. Basanavičiaus gatvėje gurkšnoję Latvijos piliečiai. Pirmą savo viešnagės Palangoje dieną leidžiantys latviai klausė, ar negalėtų gerti alaus, jei skardines įdėtų į maišelius ar kaip kitaip jas paslėptų.

VST pareigūnai šiems užsieniečiams paaiškino, kad pas mus alkoholinius gėrimus viešoje vietoje gerti draudžiama - nesvarbu, ar jie būtų paslėpti, ar ne.

Nuo 2004 metų palaikyti viešosios tvarkos į Palangą atvykstantis R. Alzbergas sakė, kad iš pradžių draudimas vartoti alkoholį viešoje vietoje susilaukdavo priešiškos reakcijos, o dabar tokie atvejai gan reti.

Girta vairuotoja kliudė stulpą

Apie pirmą valandą nakties pliūptelėjus lietui pranešimų apie įvykius, kaip ir praeivių J. Basanavičiaus gatvėje nebeliko.

Gerą valandą eteryje tvyrojusią tylą 2 val. 15 min. nutraukė per raciją gautas pranešimas apie Druskininkų gatvėje iš automobilio sklindančią grasią muziką.

Išvydę augalotus VST pareigūnus triukšmadariai pasiskubino muziką patildyti.

Dar po pusvalandžio vėl teko pamąstyti apie Mėnulio pilnaties sąsajas su potraukiu svaigintis. J. Basanavičiaus gatvės stulpą kliudė girtos merginos vairuotas automobilis, o greta šio stulpo esančio grindinio kietumą išbandė ant kojų sunkiai pastovėti begalėjusi, kelio iš kavinės į namus kartu ją lydinčiu vyru neberadusi vidutinio amžiaus moteris.

Grindinio trauką pajutusią moterį ir jos palydovą pareigūnai parvežė namo.

Sudaužė šviestuvo gaubtą

3 val. 15 min. J. Basanavičiaus gatvė per siaura pasirodė dviems jaunuolių kompanijoms.

Į įvykio vietą netrukus prisistačiusiems VST pareigūnams du draugai aiškino, kad juos užpuolė bendraamžių trijulė. Trys jauni vaikinai tvirtino, kad viskas buvo priešingai.

Įkarščiui atvėsus abi konfliktuojančios pusės nusprendė viena kitai pretenzijų nebereikšti ir išsiskyrė taikiai.

3 val. 15 min. tvarkdariams teko žadinti J. Basanavičiaus gatvėje ant suoliuko užsnūdusį jaunuolį. Pažadintas vaikinas gan greitai atsitokėjo ir patikinęs pareigūnus, kad pats be vargo suras namus, nukėblino gatve.

Tą patį vaikiną tvarkdariams teko vėl išvysti po 20 minučių – užkliuvęs jis sudaužė ant vienos kavinės terasos turėklo pritaisyto šviestuvo gaubtą.

Bare dirbę žmonės padarytus nuotolius įvertino 20 litų, o kai vaikinas atsisakė juos atlyginti, iškvietė pareigūnus. Supratęs, kad nieko nieko nepeš, alkoholio padauginęs jaunuolis atlygino žalą.

Sukėlė sumaištį naktiniame bare

Ketvirtą valandą tvarkdarių pagalbos pasiprašė ir į vieną J. Basanavičiaus gatvės barą neįleisti du vyriškiai. Iš Baltarusijos atvyksiu turistu prisistatęs vyriškis sakė norį patekti pas bare besilinksminančią jam patikusią merginą ir nesuprantąs, kodėl jo į vidų neįleidžia apsaugininkai.

VST pareigūnai užsieniečiui paaiškino, kad apsaugininkai yra teisūs ir gali neįleisti ką tik panorėję.

Netrukus tvarkdarių tvarkdarių pagalbos prireikė naktinio klubo „Laukinių vakarų salūnas“ apsaugos darbuotojo stažuotojams.

Vaikinai tvirtino, kad sumaištį bare sukėlė pateiktos sąskaitos apmokėti nepanoręs klientas. Konfliktas nesibaigė ir tada, kai pinigai už atkimšti nespėtą butelį iš kliento sąskaitos buvo išminusuoti.

Kadangi paprašytas išeiti lauk šis klientas ėmė keiktis ir stumdytis, apsaugininko padėjėjai jam uždėjo antrankius ir išvedė į lauką, o čia kreipėsi pagalbos į VST pareigūnus.

Kadangi vienas apsaugininko padėjėjas parašė pareiškimą, naktiniame klube sumaištį kėlęs kretingiškis 25 metų Povilas Liakstutis buvo įsodintas į pareigūnų automobilį ir išvežtas į policijos komisariatą.

Įkliuvo mėgėjas nemokamai papuotauti

Bevažiuojant į komisariatą buvo gautas pranešimas apie J. Basanavičiaus gatvės prieigose užpultą jaunuolį.

Iš Skuodo į Palangą atvykęs vaikinas tvirtino, kad trys chuliganai jį užpuolė grįžtant namo. Nukentėjusysis buvo blaivus ir nurodė, kaip atrodė jo užpuolikai. Įsodinę į automobilį šį vaikiną pareigūnai kelis kartus apvažiavo gretimas gatves, tačiau įtartinų asmenų nepastebėjo.

Naktį į Palangos miesto policijos komisariatą pateko ir šio miesto kavinių bei barų siaubu pramintas kaunietis Valdas Užusienis.

Šis vyriškis įprato užėjęs į kurorto kavines užsisakyti pavalgyti ir išgerti, o po to dingti iš jų nesusimokėjus.

Naktį į šeštadienį V. Užusienis įkliuvo, kai eiline jo auka tapusioje kavinėje nemokamai papuotavo už daugiau nei pusšimtį litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.