Jūros šventės naktį liejosi alkoholis ir kraujas

Praėjusi naktis nedavė atsikvėpti uostamiesčio policijai ir medikams. Linksmybių padauginę Jūros šventės dalyviai keliavo į areštinę, kai kurie atsidūrė ligoninėje. Daugiausiai problemų kilo tramdant siautėjančius nepilnamečius. Trims iš jų vos nesibaigė liūdnai – du smarkiai apsinuodijo alkoholiu, trečiasis į gydytojų rankas pateko po muštynių.

Vėlai vakare kaip reikiant įkaitusi Jūros šventės publika pridaro nemažai rūpesčių pareigūnams.<br>E. Petkutė
Vėlai vakare kaip reikiant įkaitusi Jūros šventės publika pridaro nemažai rūpesčių pareigūnams.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2012, 1:35 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:15 PM

Tarnybos šventiniam maratonui buvo pasirengusios – daugiau nei įprastai mieste budėjo greitosios pagalbos ekipažų, policijos pareigūnams talkino kolegos iš Vilniaus.

Šeštadienį į uostamiestį suplaukė tūkstančiai žmonių, minia šventės erdvėse ir pagrindinėse gatvėse nesisklaidė ir vėlų vakarą. Atsipalaidavę klaipėdiečiais ir miesto svečiai pramogavo lauko kavinėse abipus Danės, kiti rinkosi Jono kalnelyje, Kruizinių laivų terminale, Atgimimo, Teatro aikštėse, kur vyko didieji Jūros šventės koncertai. Kaip ir kasmet, tokio masinio susibūrimo vietose neišvengta incidentų.

„Visko buvo“, - apibendrindamas praėjusią naktį sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Strikys. Nors per praėjusią parą mieste užregistruota 230 iškvietimų, tai mažiau nei penktadienio naktį, kuri buvusi dar sunkesnė. Tuokart užregistruota 300 iškvietimų. Vien nuo praėjusio vidurnakčio iki 9 val. ryto budintys ekipažai kviesti 90 kartų.

Daugiausiai užfiksuota viešosios tvarkos pažeidimų, smulkaus chuliganizmo atvejų, muštynių, nubausta nemažai vairuotojų, automobilius pastačiusių neleistinose vietose. Dėl 16 įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai, tačiau tik 2 iš jų dėl Jūros šventės renginių metų padarytų nusikalstamų veikų, likusieji – dėl butinių konfliktų, smurto šeimoje, vagysčių iš butų.

Į ligoninę pateko trys nepilnamečiai – dviem diagnozuotas apsinuodijimas alkoholiu, trečiasis nukentėjo įsivėlęs į muštynes. Suteikus pagalbą, visi trys išleisti namo gydytis ambulatoriškai. Rimtesnių sužalojimų ir nelaimių praėjusią naktį išvengta.

Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties dispečeriai per praėjusią naktį sulaukė 167 skambučių, tai maždaug dvigubai daugiau nei įprastai. Daugiausiai medikų pagalbos prireikė padauginusiems alkoholio ir nukentėjusiems per muštynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.