Sergančią A. Skučienę Panevėžio prokurorai aplankys namuose

Šią savaitę Panevėžio apygardos prokurorai tikisi dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir trukdymo anstolės veiklai pareikšti įtarimus kaunietės eksteisėjos Neringos Venckienės tetai Audronei Skučienei. Kadangi prieš dvi savaites, iš anksto paskirtos apklausos išvakarėse moteriai buvo atlikta kojos venų operacija ir ji pateikė gydytojų pažymą negalinti atvykti į Panevėžį, prokurorai jai pranešė patys atvyksiantys į jos namus.

Šią savaitę A. Skučienę prokurorai aplankys jos namuose.<br>R. Stundžienė
Šią savaitę A. Skučienę prokurorai aplankys jos namuose.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2012-08-06 16:30, atnaujinta 2018-03-17 13:34

Panevėžio apygardos prokurorai raštu informavo A. Skučienę, kad į jos namus Kauno rajone atvyks rugpjūčio 9 dieną. Jai ketinama pareikšti įtarimus ir, jei bus galimybių, apklausti. Jei moteris neturės pasisamdžiusi advokato, esant pageidavimui jai bus skirtas valstybinis gynėjas.

Kaunietė A. Skučienė įtariamąja taps atliekant ikiteisminį tyrimą dėl neteisėtų veiksmų kovo 23 dieną Garliavoje, nesėkmingai bandant perduoti N. Venckienės globotą mažametę dukterėčią motinai Laimutei Stankūnaitei.

Tuomet Kedžiai ir A.Skučienė neleido paimti mergaitės. Kilus sąmyšiui ir suaugusiųjų plėšomai mergaitei ėmus klykti, teismo sprendimo vykdymas buvo nutrauktas. Motinai L. Stankūnaitei mergaitė buvo perduota tik gegužės 17 dieną.

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą įtarimai dėl trukdymo anstolio veiklai liepos 20 dieną jau pareikšti N. Venckienės tėvams, Laimutei ir Vytautui Kedžiams. Tačiau tądien numatytų šios poros apklausų prokurorams teko atsisakyti – jiems buvo pateiktas raštas, kad iki rugpjūčio 6 dienos atostogų išėjo Kedžių advokatas – žentas Aidas Venckus.

Tą pačią dieną į apklausą kviesta A.Skučienė atsiuntė faksu pažymą, kad ji dėl sveikatos būklės negali atvykti į Panevėžį. Neoficialiais duomenimis, moteriai apklausos išvakarėse buvo atlikta kojos venų operacija.

Tikimasi, kad šią savaitę į Panevėžio apygardos prokuratūrą apklausoms atvyks L. ir V. Kedžiai. Prokurorai, apsidrausdami, kad jokios kliūtys šiems sutuoktiniams ir jų advokatui nesutrukdytų atvykti, paskyrė tris datas apklausoms – rugpjūčio 6, 7 ir 8 dienomis. Šiandien jie į Panevėžį neatvyko.

Į Panevėžio apygardos prokuratūrą rugpjūčio 7 dieną kviečiama ir N. Venckienė. Vis dėl to neaišku, ar ji atvyks, nes jai po atliktos kelio operacijos dar vis tęsiamas nedarbingumo laikotarpis.

N. Venckienei ketinama pareikšti įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.

Iki šiol įtarimų N. Venckienei prokurorai negalėjo pareikšti, nes jau du kartus kviesta į Panevėžio apygardos prokuratūrą, buvusi mergaitės globėja nei karto ten neatvyko. Liepos 3 dieną į apklausą ji neatvyko, nes susirgo, o liepos 12-ąją N. Venckienės prokurorams apklausti taip pat nepavyko – ji pranešė, kad neseniai jai atlikta kojos operacija. Neatmetama galimybė, kad ir toliau besitęsiantN. Venckienės nedarbingumo pažymoms, jos apklausti prokurorai taip pat vyks į namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.