Vilniuje rasta negyva prokurorė V. Ksendzova (papildyta)

Antradienio popietę Vilniaus Antakalnio rajone esančiame bute rastas prokurorės Vidos Ksendzovos lavonas. Mirties priežastis kol kas nežinoma. „Šiuo metu neturime pagrindo įtarti, kad būta kažkokių smurtinių dalykų, tai panašu į fiziologinę mirtį. Ekspertai po poros dienų turėtų atsakyti, kokia mirties priežastis. O kol kas galiu pasakyti tik tiek, nelaimė, žmogus mirė“, - lrytas.lt sakė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius. 

Prokurorės kūną rado jos buto duris išlaužę pareigūnai.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Prokurorės kūną rado jos buto duris išlaužę pareigūnai.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Aug 7, 2012, 4:54 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:51 PM

V. Ksendzova, dirbusi Vilniaus apygardos prokuratūroje Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurore, darbe nepasirodė jau pirmadienį. Į telefono skambučius ji taip pat neatsiliepė.

Kai kolegos jos darbe nesulaukė ir antradienį, apie 9 val. R. Jancevičius susisiekė su policijos pareigūnais ir paprašė padėti patekti į V. Ksendzovos butą.

Tai padaryti pavyko ne iškart, mat prokurorė buvo iš vidaus palikusi įkištą raktą. „Į butą patekome kitais keliais“, - kalbėjo R. Jancevičius. Namie buvo įjungtas televizorius, buto šeimininkės kūną saugojo šuo, kuris nenorėjo net prileisti pareigūnų prie moters.

„Turėjau kažkokį jausmą, todėl nieko nelaukdamas ir kreipiausi į policiją, buvo nuojauta, tik negaliu paaiškinti, kodėl. Seno vilko jausmas“, - sakė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras. 

V. Ksendzova yra buvusio ilgamečio Policijos departamento Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos Prekybos žmonėmis skyriaus viršininko Igorio Ksendzovo žmona. Jos vyras yra išvykęs, po užsienį keliauja ir poros sūnus.

Pasak R. Jancevičiaus, V. Ksendzova pastaruoju metu rezonansinių bylų netyrė. Jos darbo krūvis taip pat nebuvo didesnis nei kitų prokurorų. „Ne, ne tas krūvis, kad įvestų į neviltį“, - atmeta jis ir savižudybės versiją.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras sako negirdėjęs, kad moteris kam nors būtų pasakojusi apie ją kamuojančias sveikatos problemas, tačiau neatmeta galimybės, kad tokių būta.

„Čia tik visuomenei atrodo, kad prokurorai nieko neveikia, mes dirbame ir mirštame tyliai. Pažiūrėkite statistiką, kiek prokurorų sulaukia pensijos. Vienetai“, - kalbėjo R. Jancevičius.

„Kai miršta žmogus, kiekvienas reaguojame žmoniškai, o kai miršta kolega... Esame šokiruoti“, - paklaustas apie V. Ksedzovos kolegų reakciją į jos mirtį atsakė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.